ingezonden de sloopkogel van raalte

Ingezonden door: Marten Jansen (Ontwerper)

Voor mij kwam de sloop van het kunstwerk namelijk niet als een verrassing. Het past binnen de aloude traditie van de gemeente Raalte om sloopkogel lustig in het rond te zwaaien. Een paar kerken, het kantoor van Hannink en een klein stukje gemeentehuis zijn zo ongeveer de enige overgebleven authentieke gebouwen.

Het centrum van Raalte is inwisselbaar. Het zou ook zomaar het centrum van pak ‘m beet Emmen, Appingendam of Gemert kunnen zijn. Streekeigen elementen zijn nagenoeg verdwenen. Raaltenaren zijn trots op Stoppelhaene, niet op het straatbeeld.

De vraag die je nu om je heen hoort: ‘Waar is het mis gegaan?’

Het antwoord laat zich raden. De gemeente Raalte besteed al decennia lang onvoldoende aandacht aan de ruimtelijke kwaliteit. En dan kan het dus zomaar gebeuren dat een historisch kunstwerk ter waarde van honderdduizend euro opeens de shredder ingaat.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.