Home / archiefcentraal / idris brengt pop en folk naar wijhe

idris brengt pop en folk naar wijhe

De band Idris bestaat uit zeven muzikanten. Door hun verschillende muzikale achtergrond – van progressieve rock tot klassieke muziek – en hun onorthodoxe mix van instrumenten weten ze steeds wisselende sferen op te roepen. De naam Idris komt uit het Keltisch en betekent “vurig”. 

Idris maakt popmuziek met folk-invloeden. Sommigen bestempelen de muziek als Iers of folky, maar ook andere invloeden spelen een belangrijke rol in hun repertoire. Denk daarbij aan (dans)muziek uit de Zuid- en Midden Amerikaanse traditie maar ook de Fado, een licht melancholische Portugese stroming, wordt niet geschuwd.

Als formatie treedt Idris relatief weinig op. Dat heeft te maken met optredens van diverse leden in andere bands. Ook de ernstige ziekte van een van de bandleden is er debet aan. Die heeft overigens geleid tot hun meest persoonlijke cd “Beacon” (lichtbaken) medio vorig jaar waarin die zware periode is verwerkt. En waarin de hoop een terugkerend thema is.

Nieuwe aanpak
Het optreden van Idris is het eerste zichtbare resultaat van de samenwerking tussen ut Huus, ’t Nut Olst-Deventer, de theaterwerkgroep en de stichting Kunst en Cultuur Olst-Wijhe. Deze organisaties besloten onlangs de handen ineen te slaan om de culturele programmering in Olst-Wijhe nieuw leven in te blazen na het opstappen van het bestuur van Stichting Theater Olst-Wijhe.

Kaarten

Zij die Idris willen zien optreden aanstaande vrijdag kunnen nog een kaartje krijgen door te mailen naar voorstellingen@uthuus.nl. Een kaartje kost 13 euro per stuk. Het optreden begint om 20.15 uur.

Lees ook

Luttenberg maakt zich op voor Dorpskwis

LUTTENBERG – In Luttenberg vindt op zaterdag 30 oktober een Dorpskwis plaats. Honderden dorpsgenoten, verenigd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.