hoftheater middag lang in de ban van k4

“Het moet vooral een gezellige middag voor het hele gezin worden waarbij bezoekers desgewenst ook informatie kunnen krijgen over de activiteiten en de vrijwilligers van de Cirkel”, zo zeggen Thea de Bont en Marian Kalfs-Hegeman. Samen met Mariet Jansen en Marianne Hamer van Stichting Vrienden van De Cirkel tekenen zij voor de organisatie van het Sallands Lentefestijn. “We willen de vrijwilligers graag een steuntje in de rug geven bij hun niet altijd even makkelijke werk in het hospice aan de Monumentstraat 57b in Raalte of in de terminale zorg thuis in heel Midden-Salland. Want de Cirkel is er voor de hele streek, niet iedereen weet dat nog, zo merken we soms.”

De keuze voor het HOFtheater is te danken aan de Maan Group in Raalte, sponsor en naamgever van de foyer van het theater. “Die mag in ruil daarvoor het Hoftheater periodiek gratis gebruiken. Doen jullie er maar wat mee, zo hebben ze aangeboden. Daar zijn we enorm blij mee”, zo zegt Thea. “We zijn toen serieus gaan nadenken en zo tot het Sallands Lentefestijn gekomen.”

Veiling
Samen met haar drie medeorganisatoren is zij al maanden druk met de voorbereidingen. “Heel mooi is de steun van dirigent en muzikant Hans Groen. Die heeft ervoor gezorgd dat er drie koren afwisselend in de theaterzaal zullen optreden. Bezoekers kunnen naar keuze naar een deel of naar het hele concert luisteren. Te beluisteren zijn vrouwenkoor Sincero uit Heino, het koor met band MuSing uit Raalte en zangkoor Nobiz uit Olst. Dat geeft meteen goed weer dat de Cirkel er echt voor heel Midden-Salland is”, zo vult Marian aan.

Net als bij de eerdere feesten staat er weer een grote veiling op het programma. “Veilingmeester is Frank Swartjes uit Broekland, iemand die het klappen van de zweep kent. Er komen tussen de vijftig en zestig kavels onder de hamer. Van vrijkaarten voor de zaterdagavond van Ribs en Blues tot een stofzuiger, van een chic lingeriesetje tot een workshop chocolade maken en van een tuinparasol tot een gratis wasbeurt voor auto of de ramen thuis. Bovendien worden er flink wat mooie schilderijen en kunstwerken geveild. Er komen nog steeds nieuwe kavels binnen trouwens, dus de lijst groeit nog. We hebben bewust voor zaken gekozen die voor ieders portemonnee haalbaar zijn. Het moet ludiek en betaalbaar voor het hele gezin zijn.”

Höllenboer
In de verschillende ruimtes van het HOFtheater staan verder allerlei kraampjes met van alles te eten en drinken, bijvoorbeeld met de producten van het wijn- en biergilde Raalte en wijngaard de Landman. “En er zijn al heel wat mensen speciaal aan het bakken geslagen voor deze zondag, dat kan dan allemaal verkocht worden.”

Voor jongere en oudere kinderen zijn twee aparte ruimtes in het theater ingericht. In de ene zaal kunnen kinderen geschminkt worden als ‘living statue’ waarna ze op de foto vereeuwigd worden. “Het loopt dan ook tegen Pasen zodat er ook Palmpasentakken gemaakt en eieren beschilderd kunnen worden.” In de tweede zaal draait het meer om streetdance en muziek.

De middag wordt afgesloten met een speciaal optreden van Höllenboer. “Dat past goed bij het thema van deze middag, aandacht voor de medemens en het zorgzame. Ze brengen een selectie van liedjes waarin bijvoorbeeld de zorg voor andere mensen centraal staat.” Het Sallands Lentefestijn begint zondag 2 april om 1 uur en duurt tot ongeveer 6 uur. De entree is gratis. Bij goed weer wordt buiten gezorgd voor een springkussen en Oudhollandse spelen. Meer informatie over bijvoorbeeld de te veilen kavels op staging2.decirkelraalte.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.