heeten kan nog veel winst behalen met isolatie

Namens Energiek Heeten deed Jan Schonenberg het woord. Hij stelde de werkgroep voor, vertelde wat we al gedaan hebben en nog willen bereiken. Loeck: “Ons doel is dat aan het eind van dit jaar het gemiddelde energielabel bij de deelnemers met minimaal één stap verbeterd is. Isolatie is een heel effectieve manier om daarnaar toe te werken”. Ook Wijnand Wagemans was aanwezig om algemene informatie over isolatie te geven. Hij had voorbeelden van verschillende materialen en technieken meegenomen en op een tafel uitgestald. 

Enthousiaste bewoners gezocht
In eerste instantie concentreert de werkgroep zich op de straten rondom de Holterweg. Later dit jaar komen ook de straten rondom de Herfkensstraat en in OltHeten daarbij. Hoewel bewoners van die buurten nu ook al mee kunnen warmdraaien. Loeck “We zijn in die buurten nog op zoek naar contactpersonen: bewoners die het leuk vinden om de schakel te vormen tussen ons en de buurt: meld je vooral bij ons.”

Ondersteuning van Buurkracht
Energiek Heeten werkt samen met Buurkracht. “Onze buurtbegeleider Rana Berends was ook bij de bijeenkomst. Zij maakte duidelijk wat de rol van Buurkracht is en wat er allemaal te vinden is op onze eigen buurtpagina buurkracht.nl/heeten-rondom-holterweg aan informatie en tips. Wij houden buurtbewoners via die pagina op de hoogte van acties. En op een persoonlijke pagina kunnen ze ook nog hun eigen energieverbruik volgen en vergelijken met het gemiddelde verbruik in het dorp.”     

Gratis warmtebeelden
Energiek Heeten is alweer druk met de voorbereidingen voor de volgende actie: “Die vindt begin april plaats. Dan richten we ons op de buurt rondom de Holterweg. Daar heeft Buurkracht een energieadviseur een buurt- en woningscan laten maken. Zodat we een helder beeld kunnen schetsen van wat er in die buurt aan energiewinst te halen valt. De komende weken gaan we ook met warmtecamera’s infraroodbeelden maken in de buurt. Aan de kleuren op die beelden kun je goed zien waar de woningen goed geïsoleerd zijn en waar ze warmte lekken. Ook daarvoor kunnen bewoners zich aanmelden bij Energiek Heeten via energiek@duurzaamheeten.nl”.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.