gewoon carolien man vrouw of anders 2

Nieuwe klanten net voor de vakantie. Ja, was nog nodig, de situatie was acuut. Het meisje kan niet meer slapen. Ze heeft veel last van entiteiten en zet dan de hele buurt op stelten met haar gedrag. Entiteiten is een andere naam voor overleden personen die daarvoor gevoelige mensen ‘lastig’ kunnen vallen. De entiteiten zijn verschillende keren thuis door mensen weggehaald, maar komen weer terug. ‘Nouja, dan mag het meisje bij mij leren praten met de overleden personen en kijken wat deze mensen te vertellen hebben,’ zei ik.

Moeder komt met het meisje voor me zitten. Zij herhalen hun vraag. Ik kijk het meisje aan; Ga jij mama vertellen wat er werkelijk aan de hand is, of wil je dat ik het haar vertel? Jij mag het wel vertellen’, zegt het stoere meisje van ongeveer 10 jaar. ‘De energieën in uw huis zijn emotie-energieën. Ze zijn gevormd door emoties van uw dochter. Misschien weten jullie het al lang, en u voelende, zal het waarschijnlijk niks uitmaken in liefde voor haar, maar uw dochter durft het zelf nog moeilijk te vertellen dat ze liever een jongen is.’  ‘Deng…. die komt binnen. En toch weten we het al wel’, zei moeder.

Een psychiater uit het Noorden van het land die ik ook al eerder zelf had mogen begeleiden, belde me op met de vraag of ik een jongen van 12 jaar mee kon begeleiden. De situatie (het energiesysteem van de jongen) was meer complex dan het meisje hierboven. De jongen had grote verlangens om meisje te zijn en toch was dat ook weer niet zo. Ik snapte het niet. Dan is het fijn als er meer gezinsleden meekomen. Toen ik vader mocht ervaren, werd een ding me duidelijk. De verlangens waren van vader. Hij is geboren in een ‘verkeerd’ lichaam. Door de vele jaren van ontkenning en afwijzing waren in zijn gezin (en bij zijn gezinsleden) grote verstrikkingen gekomen. Bij een verstrikking weten de gezinsleden nog moeilijk wat zij zelf verlangen en wat zij zelf voelen dat zij willen doen. De jongen had dus een bijzonder rolmodel.

Op mijn facebookpagina ben ik vriend met een meneer in transitie naar vrouw. Ze gebruikt nu de hormonen. Ze is regelmatig ‘live’ en heel open over haar veranderingen. Ze geeft aan vanuit haar weg mensen op haar manier te willen helpen. Bijzonder.

Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.