gewoon carolien alcohol en drugs

In Salland wordt veel drank gebruikt, maar ook veel drugs. Ik hoor vaak van jonge mensen dat er dealers rondom en binnen Sallandse horecagelegenheden zijn te zien. Ik hoor dat er veel GHB gebruikt wordt. GHB is van oorsprong een narcosemiddel, het wordt gebruikt als slaapmiddel, maar in lagere dosering geeft het een ontspannen, relaxed en warm gevoel voor andere mensen. Als je het op een lege maag gebruikt, is het effect heftiger. Ieder mens is anders, dus reageert anders. Wat kan een gebruiker aan op dat moment.

GHB wordt onder andere gemaakt van GLB en als het niet goed wordt geproduceerd, dan zit dat stofje er nog in. Dat geeft grote gezondheidsrisico’s. Het verhaal gaat dat een jongeman uit Salland met hulp van een Youtube-filmpje GHB heeft gemaakt. Dit heeft hij zelf gebruikt. Hij ging snel ‘out’. Gelukkig hebben zijn vrienden (die zich natuurlijk schaamden, hem in bed wilden leggen en niks aan ouders wilden vertellen), hem toch naar het ziekenhuis gebracht. Dat heeft zijn leven gered. Als je teveel GHB gebruikt, val je in slaap. Ik hoorde van verschillende mensen die in Salland uitgaan dat bepaalde jongens in de Sallandse disco’s GHB bij meisjes in hun drankje doen, samen naar buiten gaan en het meisje ‘nemen’ op de auto (als ze daar al ‘out’ gaat) en soms in de auto meenemen en wegrijden… De mensen die een laveloos meisje in een auto zien vrijen, waarschuwen de meisjes soms, maar geven aan dat moeilijk te onderscheiden is wanneer het wel of niet vrijwillig is. GHB is vloeibaar, kleurloos, je kunt het moeilijk proeven in bv een drankje. Je kunt het –niet getest-kopen voor 5 euro. Tip: goed op je drankje letten.

XTC wordt ook veel in Salland gebruikt. De grondstof van XTC is MDMA en mensen die het gebruiken worden energiek, kunnen uren dansen en voelen zich blij, verliefd. De werking van XTC gaat in golfjes met soms een flinke dip erin. Niet geteste XTC pillen worden al verkocht tussen de 3 en 5 euro. De laatste jaren is de hoeveelheid MDMA flink verhoogd per pil, wat meer (dodelijke) bijwerkingen en dus gezondheidsrisico’s geeft. Het gebruik van drugs is nooit zonder risico. Je kunt aan de buitenkant van een pil, poeder of vloeistof niet zien wat de samenstelling of sterkte is. Wil iemand toch drugs gebruiken, dan kan dat gratis getest worden via de ggd (drugs-test.nl). 

Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.