gerlant motie vreemd aan de orde

Geachte voorzitter, leden der staten generaal.

Naar aanleiding van de verkiezingsuitslag waarbij is gebleken dat als iemand stelt voor het volk tespreken dat niet zomaar berust op waarheid, hier bij een voorstel tot het vormen van een coalitie.

De uitslagen overziend en de optelsom gemaakt zijn er zes partijen die elkaar zouden kunnen vinden. In eerste instantie zal u gaan voor een vierpartijen coalitie met VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Niet dat u allen daar in gelooft. De groene ideeën van Jesse Klaver passen niet bij de economische van de VVD en het CDA (hun goede wil en zorgen om het milieu niet bagatelliserend).

Het is aannemelijk en voorspelbaar dat u uitkomt op het vormen van een coalitie van VVD, CDA, D66 en de CU. SGP had ook graag mee gedaan maar de grote drang van Pechtold om zelf te beschikken over het eind van zijn leven is voor hen net een stap te ver.

Wij als Nederlandse volk hebben laten zien dat wij heel democratisch kunnen denken, 80+ % opkomst, het gaat ons aan het hart. We zijn nu geen circus voor de ‘bühne’ meer nodig door jullie in Den Haag om te begrijpen dat u aan onze stem gehoor geeft als u z.s.m. regeren gaat. We willen voorkomen dat u nu dit circus opstart, gaat u alstublieft doen waar we u voor gekozen hebben.

Dictum

Het Nederlandse volk draagt de kamer op een coalitie zoals voornoemd binnen vier weken te vormen en gaat over met de orde van de dag.

Namens het Nederlandse volk, Gerlant
gerlant@sallandcentraal.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.