gerlant een wit voetje voor sallandwonen

Bijna 20 jaar geleden was er varkenspest en ik woonde bij mijn ouders thuis op hun varkensbedrijf in de gemeente Dalfsen maar werkte bij boeren in Brabant in de varkenspest gebieden.Het risico op besmetting van het bedrijf thuis met deze ziekte was groot hier door. Een onhoudbare situatie dus moest er wat gebeuren. Op maandag morgen me gemeld op het gemeentehuis in Heino want daar speelde mijn sociale leven zich af en via daar in contact gebracht met Goba. Ik mocht kiezen uit 7 woningen. 3 in Heino, 2 in Lierderholthuis en 2 in Laag Zuthem.

Lang verhaal kort, De zaterdag daarop was het huis opnieuw gemeubileerd en woonde ik in Laag Zuthem. Wel in het dorp maar toch met uitzicht over de landerijen en koeien achter het huis. Service vond ik het van die club. Dat ik graag toestemming wilde om een 10m2 schuurtje tebouwen was geen enkel probleem en het kattenluik in de achterdeur wat ik niet wilde halen we er later wel uit zij de opzichter. En zo is het ook gebeurd behalve dan dat er ooit wat op papier is gezet. Het was in eerste instantie voor tijdelijk bedoeld maar ik woon er nog steeds. We hebben wel eens overwogen om te verhuizen maar waar vind je zo’n plekje weer en dat voor zo weinig geld?

Het gemak van huren kon ik ook snel aan wennen. Iets kapot? Een belletje naar Raalte en het word gemaakt. Vroeger kwam er dan een vaste timmerman van Valk uit Heino of een Installateur van Willemsen. Was je niet thuis vertelde je gewoon, de sleutel licht daar en daar en de mannen redden zich zelf.  Grote dingen kon het zijn dat de opzichter je even belde om te overleggen. Tegenwoordig word alles aanbesteed en krijg je een tijd opgegeven wanneer er een (vreemde) monteur langs komt, maar alles word altijd direct en goed gemaakt. De moderne tijd denk ik dan maar.

De riolering, de cv,  en glasschade bijv. hebben we rechtstreekse nr voor van bedrijven en ook dat werkt als een tierelier. De dakgoten is een verhaal apart. Die worden schoongemaakt door een onderaannemer van een onderaannemer en die doen dan een kaartje in de bus dat ze gaan komen. Deze week was het zover. Uit naam van Sallandwonen werd mij verzocht door een aannemer om een weeklang de achterpoort open te houden.

Ik vond dat raar want als ik dus slecht wilde en ergens een dakgooten ploegje bezig zou zien bij woningen van Sallandwonen kon ik aannemen dat waarschijnlijk bij alle huurwoningen in Laag Zuthem, Lierderholthuis, Heino en waarschijnlijk ook wel in Herxen alle achteroms open zouden zijn. Ook raar ten opzichte van de actie die de gemeente en Politie Raalte pas geleden hielden om mensen bewust temaken van de kans op inbrekers.

Als reactie twitterde ik het plaatje met de tekst “Uit naam van @sallandwonen gevraagd een week lang de boel achter los telaten. Die halen bij mij geen #witvoetje @Pol_Raalte @gemeenteRaalte”

Reactie kwam de volgende dag van Sallandwonen “We nemen contact met u op om te overleggen.”  Ik verbaasde me, die reactie had ik niet verwacht maar wachtte rustig af.

Weer een dag later een paar oproepen gemist en ik bel een paar uur later netjes terug. Een wildvreemde aan de andere kant en na heel wat gepraat over en weer, waarbij ik er achter kwam dat hij uit IJsselmuiden kwam , viel heel langzaam het kwartje. Hij werkte voor een dakdekkersbedrijf en had van zijn baas opdracht gekregen en die had weer opdracht gekregen van een ander om mij te bellen en te overleggen wanneer hij namens Van Riel uit Wezepe de dakgoten bij mij thuis schoonkwam maken. Maar vertelde hij er achteraan, we zijn al geweest dus het is al klaar.

We hebben samen hartelijk zitten lachen toen ik vertelde dat ik alleen maar iets getweet had uit verbazing en we ons voorstelden over hoeveel schijven dit was gegaan. Samen kwamen we tot de conclusie dat het kwartje bij Sallandwonen nog niet was gevallen, ze hadden me beter rechtstreeks even kunnen bellen als ze op tweets wat uit willen doen.  Jullie hebben bij mij wel alsnog een witvoetje gehaald, maar dan anders.

gerlant@sallandcentraal.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.