ga stemmen voor meer biologische landbouw

Jan Overesch

Het lijkt er opdat er verkiezingen komen. Links en rechts zie je mensen dingen beloven waarvan je denk dat het te mooi is om waar te zijn. Het lijkt of we in onze kinderjaren bevinden, van alles kun je krijgen. Partijen beloven gouden bergen waarvan je toch weet dat daar niets van terecht komt.

Hoe komt het dat mensen toch zo gevoelig zijn voor beloftes. Spreken de ervaringen van de afgelopen jaren niet mee, of is iedereen dat vergeten?

Als biologisch boer hoop ik dat er partijen gaan regeren welke oog hebben voor het milieu, dierwelzijn en biodiversiteit. Te vaak en teveel wordt er gekozen voor de korte termijn politiek van alleen maar geld. Maar met geld alleen ben je er niet mee. We hebben immers de aarde te leen van onze kinderen. Iets wat je leent wil netjes doorgeven.

We zullen naar een totaal andere manier van landbouw toe moeten, met perspectief voor de aarde en boer maar ook voor de consument. Want de manier van hoe je voedsel produceert is van grote invloed op het milieu, biodiversiteit en het landschap. Samen met de consument optrekken en uitleggen waarom iets duurder is.

Ook supermarkten moeten naar een duurzamere manier van inkopen. Alles in nu gericht op goedkoop massa/wurg-inkopen ten koste van de producent: de boer, de dieren maar ook het milieu.  Waarden tellen schijnbaar niet.

Zo wilden we toch niet boeren en daarom zijn we in 1994 biologisch gaan produceren. Boeren in harmonie met de natuur en de consument.

In 2016 zijn er veel meer boeren als in andere jaren, omgeschakeld naar de biologische manier van voedsel productie,  dat geeft hoop.

Als biologisch boer hoop je op een nieuwe regering met een groen hart, met respect voor natuur en milieu en dierwelzijn. Die niet alleen gaat voor de korte termijn. Een regering die faciliteert zodat het landschap en de bodem weer mee tellen en draagvlak krijgen bij de boeren. Een landbouw die weer eigenaarschap toont voor natuur en milieu. Met verbinding naar de consument.

Stemmen kun je het hele jaar, maar dan met je vork! Maar 15 maart valt er echt wat te kiezen voor jou toekomst en van de toekomstige generaties, denk daar aan voordat je je kandidaat kiest.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.