ga stemmen maar kies vooral met je hart

Johan Wiltvank, PvdA Dalfsen over de komende verkiezingen:

“Alle drie vind ik onbegrijpelijk. Want politiek gaat over alles. Het land, het landsbestuur, ons als inwoners, onze positie in Europa en in de wereld. En niet over maar één onderwerp. Stemmen op dat ene onderdeel betekent dat je al het andere buiten beschouwing laat. Inmiddels ben ik de 50 ruim gepasseerd; moet ik op 50+ stemmen? Ik dacht het niet; het zou ook getuigen van een vorm van opportunisme!

Stemmen op die ene persoon die je leuk of aardig of te vertrouwen vind is misschien al meer begrijpelijk, maar in mijn ogen evengoed vreemd. Je stemt immers op een partij met de uitgangspunten van die partij?

In de Tweede Kamer (net als in de gemeenteraad) gaat het over heel veel onderwerpen die ons uiteindelijk allemaal raken. Veel van die onderwerpen komen niet zo nadrukkelijk in het nieuws. Zou het dan niet veel meer voor de hand liggen te stemmen op een partij die vanuit een bepaalde overtuiging naar onderwerpen kijkt en daar een richting in kiest die past bij jouw eigen overtuiging. Dat maakt dan toch veel meer dat er een zeker fundament ligt onder het handelen en denken van de door jou gekozen politiek!

Door één onderwerp de doorslag te laten geven bepaal je eigenlijk alleen het uiterlijk van de dakkapel, maar heb je je niet verdiept in het geheel van het huis en al helemaal niet in de onderliggende fundatie, met alle risico’s van dien. En ja, als je je verdiept in het geheel zal er toch soms iets gebeuren waar je het mee oneens bent; compromissen horen er in Nederland bij; thats life.

Zelf heb ik liever dat er in al die onderwerpen waarover de politiek een besluit moet nemen door de mensen die mij vertegenwoordigen wordt geredeneerd vanuit een consistente gedachte die bij me past. In die bij mij passende redeneerlijn wordt er met aandacht gehandeld in het belang van jongeren én ouderen, wordt er gehandeld in het belang van mens én dier en wordt er gehandeld in het belang van alle mensen in Nederland. Daar heb ik geen one-issue partij voor nodig.

De paar zaken die me vervolgens niet zo goed bevallen neem ik dan op de koop toe. Beter dat dan het op voorhand binnenhalen van een paar losse onderwerpen en dan maar hopen dat de rest ook goed komt terwijl ik geen idee heb op basis waarvan die partij eigenlijk tot haar keuzes komt.

De Partij van de Arbeid heeft duidelijke uitgangspunten waarop ze haar keuzes baseert.  Een sterk en sociaal Nederland hetgeen een forse investering vergt in een samenleving waarin sprake is van een eerlijke verdeling van geld en van gelijke kansen voor iedereen. De PvdA wil werk, betaalbare zorg en een fatsoenlijk inkomen voor alle burgers, dus ook voor de sociaal zwakkeren. Veiligheid voor de inwoners van Nederland, vrije toegang tot informatie en onderwijs met een uitgebreid systeem van sociale zekerheid om armoede tegen te gaan. Bij een op die uitgangspunten gebaseerde politiek voel ik me thuis en durf ik het aan.

Mijn oproep aan u is dan ook tweeërlei:
1: Verdiep u in het programma van de partij van uw keuze; en
2: Stem dan met uw hart.

Johan Wiltvank
Partij van de Arbeid Dalfsen

(Wil je jouw mening ook delen in dit dossier? stuur een mail naar jouwregiocentraal.nl)

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.