ga stemmen maar doe vooral de stemwijzer niet en kijk niet naar peilingen

Door Harry Zengerink

“Zo’n antwoord… Wat moet je nu kiezen? Ik zeg: gebruik ze niet en zoek naar het grote verhaal. 

Wat is het grote verhaal van de VVD? Een liberale en kapitalistische wereld. Ieder voor zich. En dat van de PvdA? Sociaal, democratisch en vangnet voor de kansarmen. Wat is het grote verhaal van CDA? een Christelijke wereld, gebaseerd op bijbel en christelijke cultuur. En dat van Groen Links? Milieu, minder asfalt, kolencentrales weg. Ik zou zeggen, zoek het grote verhaal en laat je daardoor inspireren.
 
Ikzelf ben lid van de PvdA en binnen de PvdA hebben we een gezamenlijke droom: gelijkwaardigheid, sociaal handelen en een democratisch bewustzijn. Het is de droom die mensen samenbindt en het is de droom die mensen richting geeft met betrekking tot hun keuzes.

Dat geldt natuurlijk voor alle partijen. Het lijkt mij dus zinvol om die dromen op het spoor te komen en je af te vragen: “Sta ik achter deze droom?” Misschien mag ik een voorbeeld geven? Denk je nou echt dat we binnen de partij het altijd met elkaar eens zijn en dat altijd alles duidelijk is voor iedereen? Natuurlijk niet, maar we delen wel allemaal dezelfde droom. En met die droom voor ogen discussiëren we en zoeken we de dialoog met de samenleving.

Er wordt wat afgekibbeld, dat kan ik je verzekeren. En dat is goed! Want politiek de juiste beslissing nemen vraagt om een goede afweging van alle mogelijke argumenten, luisteren naar elkaar en de goede dingen doen. Volgens mij is het dan noodzakelijk om flink met elkaar alle argumenten te bestuderen en te bediscussiëren. Het gaat immers om het grote verhaal en de vraag of de beslissingen het grote verhaal steunen en een beetje dichterbij brengen.

 
Dus? Doe vooral geen stemwijzers of internetraadplegingen, maar zoek naar het grote verhaal dat bij je past. En dan heb je meteen de partij gevonden die jouw gedeelde verhaal wil realiseren. 15 maart stemmen, doe het vanuit jouw persoonlijke grote verhaal.”
 
Harry Zengerink

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.