ga stemmen gerlant zielman was het niet van plan maar gaat toch

‘Ga stemmen’ heet het dossier waar dit verhaal in terecht komt. Ik moest smerig lachen toen ze me vroegen voor een bijdage. Hoezo onafhankelijke journalistiek? De naam van het dossier zegt het al, er komen allemaal bijdragen in voor te gaan stemmen!

Maar ik had me voorgenomen niet weer te gaan stemmen. Met m’n 45 jaar heb ik tot nu toe geen stemming overgeslagen maar ik was er vorig jaar eigenlijk wel helemaal mee klaar.

Neem het Oekraïnereferendum. De meesten van jullie dachten dat je het verdrag daarmee tegen kon houden. Ingegeven door activistische groeperingen. Maar een beetje rondneuzen op internet leerde me dat dat helemaal niet het geval was en dat Rutte dat vrolijk zou gaan negeren.

Neem de PVV, of eigenlijk Wilders. Een populist die nog nooit één keer een oplossing heeft aangedragen, alleen maar alles afzeikt en probeert om veel van jullie aan zich te binden door zorgen te benoemen maar. Maar #hoedan? Geen antwoord. Hij gokt op het grotere publiek van de ‘laag geletterden’, want dat zijn de mensen die hij naar de mond praat. Helaas voor hem heb ik met alleen een diploma LBO wel een kop met verstand, had gewoon geen zin om te leren en ging liever werken. Ik doorzie zijn minne grappen. Als die kerel de macht krijgt staat Nederland binnen een jaar in brand.

Neem D66. Pechtholt die maar loopt te blaten, Samson die draaikont en vergeet niet die Thieme van de PvdD. Wat een geval van emotiepolitiek. Zeiken over dierenwelzijn hier in Nederland en ondertussen het zogenaamde probleem voor die dieren naar het buitenland verplaatsen. Groen Links met hun idolate ideeën, wil alleen maar biologische veehouderij hier in Nederland. Leuk maar hoe gaan we dat betalen?

Dan hadden we nog dat assielzoekersvraagstuk waar onze politici geen oplossing voor hadden.

Ik was er gewoon helemaal klaar mee en had me voorgenomen dat ‘ze’ er lekker in konden stikken, ze doen daar toch maar wat!

Waarom ik dan nu toch ga stemmen? Er stond een boer in Dalfsen op nummer 44 op de lijst van het CDA: Maurits von Martels. Hij gaat voor de 16.000 voorkeurstemmen die hij nodig heeft om in de kamer te komen.

U krijgt van mij gewoon een stemadvies: Von Martels, nummer 44, op de lijst van het CDA.

Ik wil minder geleuter en meer nuchter boerenverstand in de kamer. Niet alleen voor de boeren maar zeker ook tegen populisme. Haalt hij het niet? Dan geeft die partij mij alsnog het meeste vertrouwen met hun verkiezingsprogramma. Alhoewel er ook wel dingen in staan die ik niet wil maar dat is helaas realiteit. Ik moet wikken en wegen en hier en daar wat water bij de wijn doen net als dat die politieke partijen straks bij het vormen van een coalitie.

Zo werkt een democratie.

Gerlant

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.