Home / archiefcentraal / fotos gezocht voor jubileumboek luttenberg 700

fotos gezocht voor jubileumboek luttenberg 700

“Volgend jaar bij “Luttenberg 700” willen we een nieuw boek uitgeven over de zeer interessante geschiedenis van Luttenberg met vele onderwerpen. Uiteraard over het jaar 1318, waarin voor de eerste keer de naam Luttenberg op papier is geschreven met een ganzenveer, maar ook over de grootgrondbezitters die het voor het zeggen hadden.

Over de grote boerenerven in de Boerschop, maar ook over de keuterboeren die hun boerderijtjes kochten en zich soms wisten op te werken tot grote boeren. Niet alleen over de Hof met eeuwenlang adellijke eigenaren, maar ook hoe de adel zich terugtrok uit Luttenberg. Wist u dat er Luttenbergers hebben gevochten voor Napoleon? Ook recente geschiedenis over een Luttenbergse missionaris in Afrika en een Indiëganger. Over het rijke roomse leven. Zelfs een verhaal over het roemruchte Hot Love Popfestival in de Koele zal niet ontbreken.

We zijn druk bezig al deze verhalen op papier te zetten, maar verhalen zonder plaatjes zijn niet compleet. Daarom zijn we op zoek naar oude foto’s uit het verleden van Luttenberg. Foto’s van het platteland en boerenleven, maar ook foto’s van de kerkhoek en Luttenbergse families. Daarom doen we een beroep op alle Luttenbergers foto’s voor het boek en eventuele tentoonstelling aan te bieden.

We zullen een selectie uit het aanbod maken en de mooiste eruit kiezen. Natuurlijk zijn ook oude documenten, stambomen en andere afbeeldingen welkom. En als u een boeiend onderwerp heeft uit de geschiedenis van ons dorp houden we ons aanbevolen en komen desgewenst langs om uw verhalen op te tekenen. Alvast heel erg bedankt.”

Foto’s en ander materiaal kan je aanbieden aan:
Riet Koggel, telefoon 0572-301451 en e-mailadres rietkoggel@home.nl
Petra Hegeman, telefoon 06-25367607 en e-mailadres pmjhegeman@gmail.com 

Lees ook

Expositie Y-Factor 3 in Holstohus

OLST – Tot en met 26 februari is in het Holstohus de expositie ‘Y-Factor 3’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.