Home / archiefcentraal / energiek heeten gaat in 2017 voor isolatie

energiek heeten gaat in 2017 voor isolatie

Jan Oostewechel: “Op 1 maart is er een buurtbijeenkomst, daar leggen we de plannen uit. Voor héél Heeten. Want we zoeken voor de andere buurten nog ambassadeurs die samen met ons de kar willen trekken.”

De buurt rondom de Holterweg is voor 1980 gebouwd. “Deze huizen zijn vaak matig geïsoleerd,” zegt Jan Oostewechel, die samen met Loeck Tomassen, Janet Besten en Jan Schonenberg de werkgroep Energiek Heeten vormt. “Daarom beginnen we hier om samen met een aantal bewoners van deze buurt behalve energiewinst ook besparingen op inkoop en uitvoering te realiseren.

Ook rondom de Herfkensstraat en Olt-Heten is veel energiewinst te halen. We willen heel Heeten inpakken met een warm vachtje. Alle signalen staan op groen: de spaarrente is zo laag dat je je geld maar beter in je woning kunt steken. Er zijn mooie subsidieregelingen en voordelige duurzaamheidsregelingen. Je wordt snel beloond voor je investering, want de terugverdientijd neemt af. En je krijgt er ook meer comfort en een beter milieu voor terug.”

1 maart buurtbijeenkomst
Op 1 maart organiseert het buurtteam een bijeenkomst in ’t Trefpunt (aanvang 20.00, zaal open om 19.30 uur) voor alle bewoners van Heeten. De werkgroep geeft dan uitleg over Buurkracht, het onderzoek dat een energieadviseur in onze buurt heeft gedaan en over isolatie.

Buurkracht helpt
Al ruim 175 buurten in Nederland zijn samen met Buurkracht bezig met energie besparen en eigen opwek. Buurkracht onderzoekt samen met het buurtteam de beste bespaarmogelijkheden en een eigen buurtpagina. De eerste buurt heeft al een eigen website, buurkracht.nl/heeten-rondom-holterweg, waar Energiek Heeten informatie over acties en activiteiten in de buurt plaatst. Buurtbewoners die mee willen doen, kunnen hier (vrijblijvend) een account voor aanmaken.

Meer informatie
Het buurtteam is te bereiken via info@energiekheeten.nl. Voor meer informatie over Buurkracht mail Rana Berends, rana@buurkracht.nl of  bel 06 506 053 89.

Lees ook

‘Dat het meteen al zo druk zou zijn, hadden wij ook niet verwacht’

Zussen Erna en Emily Poppe aan de Plas in Raalte van start met smaaksalon Peper …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.