dorpshuis herxen krijgt make over van vier ton

De vernieuwing van het dorpshuis is een langgekoesterde wens. Fred Dalhuisen, voorzitter van Stichting Dorpshuis Herxen, is dan ook blij dat er een grote stap is gezet: “Samen met de beheerders van De Herxer Marke en Marten hebben we de afgelopen maanden gewerkt aan een ontwerp voor de verbouwing. Daar is afgelopen dinsdag positief op gereageerd bij de presentatie. Zodra het geld binnen is, kunnen we aan de slag. Herxen kan niet wachten tot het af is.”

Duurzaam
Het buurthuis krijgt een vernieuwde entree met een paviljoen, die met een glazen sluis wordt verbonden aan het hoofdgebouw. Daarmee komen de oorspronkelijke contouren van de voormalige school weer beter tot hun recht.  Daarnaast komt er een nieuwe keuken en komen er nieuwe sanitaire voorzieningen. Met nieuwe isolatie, een nieuwe verwarmingsinstallatie en een zonneweide met zonnepanelen wordt het gebouw sterk verduurzaamd.

Ontwerper Marten Jansen: “De voornaamste wens van de bewoners van Herxen is om nóg meer uit dit prachtige gebouw te halen. Door de karakteristieke elementen meer te laten spreken en meer licht naar binnen te halen kunnen we dit realiseren. Ook het café gaan we grondig aanpakken, zodat je op die plek weer kunt genieten van het omliggende landschap. Zo komt het gebouw weer helemaal tot haar recht.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.