diederik van vleuten scrum en paaz in hoftheater

Met zijn eerste twee soloprogramma’s schreef Diederik van Vleuten theatergeschiedenis. Hij schiep een nieuwe theatervorm. Aan de hand van de lotgevallen van zijn familie dook hij vertellend, spelend en zingend in onze Nederlandse geschiedenis en die van de wereld. In ‘Mijn nachten met Churchill’ probeert hij antwoord te krijgen op de vraag waarom zijn vader, in plaats van hem vertrouwelijk in te wijden in de wereld van seks, drank, voetbal en geld – de onwrikbare pijlers van het mannenbestaan -, zijn zoon liever complete redevoeringen van Winston Churchill leerde, inclusief diens stem en gebaren. En waarom hij meer dan vijftig jaar na het overlijden van Churchill bijna iedere dag, maar zeker iedere nacht aan de legendarische oorlogsleider denkt. Voor de voorstelling van Diederik van Vleuten zijn nog kaarten (à 21 euro) beschikbaar.

De show van Scrum vindt plaats in een fictieve kroeg, The Dirty Glass. Daar spelen ze hun energieke akoestische folk. Dit is de kroeg waar de mooiste Ierse liederen en de sterkste verhalen worden geboren. Traditionals worden afgewisseld met eigen teksten en melodieën die zorgen voor een lach en een traan. Voor de voorstelling van Scrum zijn nog kaarten (à 22 euro) beschikbaar.

PAAZ is een solovoorstelling vol humor, die de donkere kant van de psychiatrie niet schuwt. Actrice en cabaretière Yora Rienstra speelt de rol van Emma. Als Emma opgenomen wordt op de PAAZ weet ze zeker dat er een fout is gemaakt. Ze heeft een goed leven, dus dat ze dood wil, kan dan toch geen probleem zijn? Het is het begin van Emma’s zoektocht door de absurde wereld van de psychiatrie. Een zoektocht naar de uitgang, maar vooral naar zichzelf. Kaarten kosten 18,50 euro per stuk.

Tickets zijn te bestellen via de kassa van het HOFtheater (0572-361361) of via staging2.hofinsalland.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.