denne aswoensdag

“Schik man, die kjel had zo völle zöppen, hij kon nie mear recht uut lopen, rechtuut kroep’m en rechtuut proaten. Mar toen e uutekotst was, leek e ok wel wear nuchter. Toen at e wat noedels en kon e zo wear het feestgedruis in.”

Waarop een medestudente niet achter kon blijven: Ik lag op de dweilavond pas öm 04.00 uur in bed en voor de optocht moest ik er om 09.00 uur al wear uut. Ik weet wel dat dat mijn eigen schuld is, maar goed, toen ik d’r weer wat drank in had zitten, ging het ook wel weer. Pas in de avond, tijdens de prijsuitreiking in het cultuurhuus ging het licht uit.”

Mooi feest, carnaval. Ruimt ook lekker hersencellen op.

Eentje was er ziek geworden omdat een ander iets in haar glas gedaan had. Dat vonden ze allemaal heel sneu… ik was de enige die het niet geloofde. Die lög, helderop!

Maar wat nog veel erger was, er waren ook mensen op carnaval die andere dingen gebruikten dan drank. Hoe die carnavalsvierders daar over praatten:
– Foei toch.
– Drugs.
– Eng man.
– Moet je heel erg voor uitkijken!
– Die ene lange kjel, die wist niet meer wat ie deed!
– Gelukkig trad de security daar tegenop.
– Weg met det volk.
– Blij dat ik alleen maar bier drink. Heb ik de rest van de week nog wel koppiene van, maar dan is het ook weer over.

Denne van Knöldert

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.