de horizon sluit afval en grondstoffen feestelijk af

“We zijn bij elkaar omdat dit de feestelijke afsluiting is.  In alle groepen hebben jullie de afgelopen weken veel geleerd over afval en grondstoffen”, aldus Ilse Kalter, adjunct-directeur van De Horizon.

Bij de kleuters en in de onderbouw stond Jan de Vuilnisman centraal. In de middelbouw werd veel aandacht besteed aan de verschillende mogelijkheden van het scheiden van afval. “Daarvoor kregen we van ROVA afvalcontainers in verschillende kleuren zodat we ook zelf afval konden gaan scheiden. En wat kunnen jullie dat al goed”, aldus Ilse Kalter.

De bovenbouwgroepen zijn op bezoek geweest bij ROVA in Zwolle om te leren waarom afval scheiden zo belangrijk is. Daarna hebben de leerlingen zelf een bedrijf gemaakt wat zorgt voor het milieu en de omgeving. Alle onderdelen zijn afgesloten met een presentatie voor de ouders. “Vandaag hebben de oudste leerlingen met meester Ben van ROVA nog een leuke quiz gedaan over zwerfvuil. En vandaag is de wethouder speciaal naar onze school gekomen om de weken feestelijk af te sluiten.” Met deze woorden gaf Ilse Kalter het woord aan wethouder Niens.

Wethouder Niens: “Ik vind het prachtig dat jullie zo veel geleerd hebben over afval scheiden. Want als je goed je afval scheidt, kun je daar weer veel nieuwe producten van maken. Dus wij zouden het heel fijn vinden als jullie op school hier gewoon mee doorgaan. ROVA kan jullie daarbij helpen. Willen jullie dat allemaal?” Op deze vraag van de wethouder steeg een gejuich op: “Jaaaaaaa!”

Als gezamenlijke afsluiting van de weken over afval en grondstoffen ruimden de leerlingen met de hele school zwerfvuil rondom de school en in het dorp. “Dat is fantastisch, want als de flesjes en blikjes op straat of in de bosjes blijven slingeren, weten jullie wat er dan gebeurt?” was de vraag van wethouder Niens.

Een van de kinderen antwoordde: “Ja, de dieren worden ziek als ze het opeten, en het ziet er niet mooi uit op straat als er afval slingert.” Na afloop kwam de gemeente met de vuilniswagen waar al het zwerfvuil in ging. De wethouder schatte met de kinderen dat er meer dan honderd kilo was opgehaald.

Wethouder Niens: “Dat is heel erg goed van jullie. Allemaal bedankt dat jullie zo hard meegewerkt hebben. Dan wil ik eindigen met een groot applaus voor jullie allemaal.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.