daan en jeske uit laag zuthem winnen sallandse juniordictee

Alle kandidaten kregen een Juniordictee oorkonde en van de gemeente een mooie pennenset. De winnaars ontvingen bovendien, uit handen van de burgemeester, een cadeaubon en een presentje. Daan en Jeske gaan  op 10 april de Bibliotheek Salland vertegenwoordigen tijdens het Junior Dictee Overijssel, in het theater van Vrijetijdspark Beerze Bulten in Ommen. 

De leerlingen hadden een pittige kluif aan het dictee dat geschreven is door oud-bibliothecaris René van der Have. Gesteund door de meegebrachte supporters ging men aan de slag.

Nadat de dictees tijdens de pauze grondig waren nagekeken gaf juryvoorzitter Marga Schaafsma een korte toelichting op een aantal van de gemaakte fouten. Ze vertelde dat de jury onder de indruk was van het niveau van de kandidaten.

Het bleef nog even spannend wie er nummer twee zou worden, doordat 2 kandidaten evenveel fouten hadden gemaakt. Door een barrage werd uiteindelijk beslist en kon burgemeester Strien, met een ooglap voor vanwege zijn oogoperatie, de uitslag bekend maken.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.