controle in raalte leidt tot verdenking inbraak met geweld

Het drietal werd rond 20.30 uur op de Varkensmarkt in Raalte gespot door de politie. De manne stonden naast hun auto en gaven aan panne te hebben. Het voertuig bleek echter op naam te staan van een bekende van de politie en was ook vaker gesignaleerd bij verdachte situaties. Ook reageerden de mannen erg zenuwachtig.

Inbrekerswerktuig
De politie besloot het voertuig daarop te controleren en trof toen meerdere schroevendraaiers aan en handschoenen. De mannen – 20, 24 en 31 jaar oud – werden aangehouden voor het bezit van inbrekerswerktuig. Twee kwamen uit Enschede en de jongste had geen vaste woon- of verblijfplaats.

Tijdens het onderzoek dat volgde, ontstond de verdenking dat het drietal wellicht betrokken was bij een inbraak met geweld in Hattem, eerder die avond. Daar werden twee inbrekers rond 19.30 uur betrapt door bewoners die thuis kwamen. Nog voor de bewoners 112 konden bellen werden ze belaagd. De man des huizes werd op het hoofd geslagen met een voorwerp en de vrouw werd ook geslagen. In één van haar armen werd in het ziekenhuis een breuk geconstateerd.

Het vermoeden dat de drie mogelijk betrokken waren bij de inbraak ontstond onder andere op basis van de signalementen verstrekt door de slachtoffers.

Precieze rol onbekend
In Hattem zijn door de slachtoffers weliswaar twee inbrekers gezien, maar de politie sluit niet uit dat er een derde verdachte bij betrokken kan zijn geweest. De drie mannen die in Raalte zijn aangehouden worden dan ook alle drie verdacht van betrokkenheid bij de inbraak. Wat precies ieders rol was en welke mannen de bewoners mishandelden is nog onderwerp van onderzoek. De mannen zitten op dit moment nog vast.

De slachtoffers van de inbraak mochten na behandeling in het ziekenhuis naar huis. Zij zijn geïnformeerd over de aanhoudingen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.