con amore met die sieben letzten worte

Sinds vorig jaar oktober is het koor onder leiding van Wim van Lenthe bezig met het instuderen van het stuk en de komende weken worden de laatste puntjes op de i gezet. Het koor bestaat uit ongeveer vijftig zangers en wordt voor de gelegenheid aangevuld met dertig extra projectzangers.

Het concert in Heilig Hartkerk op vrijdag 14 april (Goede Vrijdag) begint om 19.00 uur. Tijdens dit concert zullen de gezongen Kruiswoorden worden afgewisseld door een korte overdenking. De begeleiding is in handen van Tjako van Schie (piano) en Caspar Rodijk (orgel). De vier optredende solisten zijn Yvonne Boerdam, Mylene Kroon, Aart Mateboer en Aart van der Snoek.

De tweede uitvoering op donderdag 4 mei in de Brugkerk begint om 19.30 uur. Tot 20.00 uur kunnen de aanwezigen luisteren naar muziek en zang. Tegen 20.00 uur wordt er door middel van een videoscherm rechtstreeks verbinding gemaakt met de Dam in Amsterdam voor de officiële Dodenherdenking. Na een kranslegging en twee minuten stilte zal een van de wethouders van Dalfsen een korte toespraak houden. Aansluitend wordt ‘Die Sieben letzten Worte’ zonder onderbreking ten gehore gebracht. Een orkest, bestaande uit negentien musici, waaronder ook strijkers en houtblazers, zorgt voor de muzikale begeleiding. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.