brett wijhe

Al bij de eerste straat was het raak, zo meldt de wijkagent in de Stentor. Een aanhanger zonder slot, twee motoren onbewaakt in een garage, niet afgesloten tuinpoortjes en huisdeuren. De instructeurs vonden het bijzonder: ‘Je belt aan met een vaag verhaal en de deur gaat ongehinderd open. Je wordt zomaar geloofd.’ Terwijl een student bij de voordeur aanbelde stond de wijkagent al zowat in de keuken bij een ouder echtpaar. ‘Hoe simpel kun je het maken voor een inbreker?’

In Wijhe leven mensen op basis van vertrouwen in elkaar. Als het aan Dennis en Wilco ligt is dit binnenkort voorbij. Het dorp moet aan de goedgekeurde sloten, alarmsystemen, camera’s, rollen prikkeldraad, buurtpreventieclubjes en zelfverdedigingstrainingen. Allemaal te leveren door gecertificeerde adviesbureaus uiteraard.

Ik zou de Wijhenaren wat anders willen adviseren: laat je niet bang maken, hang de touwtjes uit de brievenbus en meldt het aan je verzekering als er iets gestolen is.

En bel de wijkagent natuurlijk.

 

staging2.brettsnap.nl

brettcolumn@hotmail.com

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.