Home / archiefcentraal / brandweer brengt fust maneblusser naar de haenehof

brandweer brengt fust maneblusser naar de haenehof

Het bier komt van brouwerij ’t Anker in Mechelen en is genoemd naar de aloude bijnaam van de inwoners van deze Vlaamse stad. In 1687 riep een vrolijke dronkaard namelijk dat er brand in de kerktoren was. De noodklok werd geluid en iedereen kwam in actie. Totdat de maan zachtjes van achter de toren schoof en het dus vals alarm bleek te zijn.

Na een bezoek aan de vakbeurs Horecava in Amsterdam vertelde René Hegeman van de Haenehof, zelf een behoorlijke kenner van Belgische speciaalbieren, dat mooie verhaal aan Jos Veltien van de brandweer. Die vond het zo leuk voor zijn korps dat besloten werd om op deze maandag na afloop van een oefening in Raalte het hele gezelschap in volle uitrustig rond 8 uur richting Markstraat 13 te laten rijden om een fust Maneblusser af te leveren.

Het gaat om een blond bier van 5,8% met een licht Citrus aroma en een fijne afdronk, gebrouwen volgens de traditionele methode van hoge gisting. Tijdens deze maandagavond wordt ook de populaire maandelijkse bierproefavond van de Haenehof gehouden, maar daarvoor zijn allang geen entreekaarten meer te koop. “Maar wie wil kijken als de brandweer eraan komt, is natuurlijk welkom. Ze kunnen namelijk nog best wat nieuwe vrijwilligers gebruiken. Geen maneblussers maar echte blussers, denk ik”, zo lacht Hegeman.

Lees ook

Carolien Jonkman: Luisteren

Steeds meer mensen luisteren naar zichzelf en zijn zich bewust van wat er in hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.