bouwagenda in 2050 moet ieder huis zijn eigen energie opwekken

Bernard Wientjes (uit Ommen) is voorzitter de denktank. Volgens hem gaat het plan niet alleen goed zijn voor het milieu, maar levert het ook nog eens 50.000 banen op.

In Salland ontwikkelt de BV Natuurlijk – als onderdeel van ’t Natuurlijk Huus – een woning die aan de verwachtingen van Wientjes voldoet. Basis van die woning is dat je eerst moet voorkomen dat je energie nodig hebt. Het huis – geheel van natuurlijke producten gebouwd – heeft daarom een enrm isolerende schil en gebruikt warmte uit het huis ook nog eens om fris binnenkomende lucht weer op te warmen. Energie die je vervolgens nog nodig hebt, wek je zelf op met zon, wind en aardwarmte.

Gratis energiescan
Ook Energieloket Salland geeft tips voor energiebezuinigen en energieopwekken. Woningeigenaren kunnen een gratis energiescan krijgen als ze serieuze plannen hebben het energiegebruik terug te dringen. Klik hier voor een checklist die je daarvoor moet invullen. Neem daarna contact op met het energieloket via
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Lees hier het hele artikel op Binnenlands Bestuur

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.