beatles revival band zet marienheem op zn kop

Een concert van The Beatles Revival is een volledige kopie van dat van de legendarische Fab Four. The Beatles zijn vaak geïmiteerd. Maar nog nooit was de gelijkenis zo groot als bij de zeer populaire tributeband: The Beatles Revival uit Praag. Aan welk nummer heb jij speciale herinneringen? De vroege nummers als She Loves you of Drive my Car? Of misschien juist de wereldwijde hits als Yesterday, Hey Jude, Come Together of Let it be?
 
De reden van de hand over hand toenemende populariteit van The Beatles Revival ligt aan de bijna ongelooflijke gelijkenis met de echte Beatles. Dezelfde kapsels, de kostuums, kompleet met Chelsea Cavern Boots en de gebruikte instrumenten, apparatuur (Rickenbacker, Gretsch, Hofner, Ludwig en Vox) en zelfs de chromen standers voor de versterkers zijn gelijk aan de originele. Deze perfecte ‘stage look’ is compleet dankzij de, net als bij Paul McCartney, linkshandig gespeelde bas.

De grootste gelijkenis ligt echter op het muzikale vlak. Elk nummer wordt tot in detail zo griezelig perfect gebracht dat menig Beatleskenner dit authentieke geluid niet kan onderscheiden van het originele. De leadzang, de backingvocals, de gitaarsound, het bas- en drumwerk, alles klink zoals we dat kennen van de liveconcerten en LP’s: zuiver, kraakhelder, energiek en opwindend.

Een concert van Beatles Revival brengt de bezoekers terug naar het Liverpool van de zestiger jaren waar een brutale, jeugdige John Lennon z’n publiek vrijmoedig met een apart gevoel voor humor tegemoet trad. Samen met zijn enthousiaste bandleden weet de ‘John Lennon’ van Beatles Revival, Ludek Maulis, met z’n onbevangen, spontane presentatie het publiek op dezelfde wijze aan zich te binden. Zijn broer Zbynek Maulis leerde zichzelf als rechtshandig gitarist linkshandig de bas te hanteren en speelt onder andere bekende Mc Cartney hits, zoals Yesterday, Let it be en Hey Jude.

Gitarist/zanger Petr Lux speelt de typische Harrison gitaarlicks met het grootste gemak en z’n stem in de koortjes en vooral in de solonummers lijkt als twee druppels water op die van z’n helaas overleden voorbeeld. Jirí Tomisin speelt als de maar al te vaak onderschatte Ringo Starr. Ondersteunend en in de karakteristieke Ringo-houding (hoog op de kruk – ja, naar elk detail is gekeken) en schudt z’n harige hoofd bij elke opwindende passage, zoals het hoort. The Beatles Revival is een must voor elke Beatles kenner/liefhebber en voor het jongere publiek dat de kwaliteit en magie van het Beatles repertoire heeft leren kennen.

De band speelde in Mariënheem twee sets van ruim drie kwartier en met name de tweede had de look van de set Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Al met al was het een leuke en gezellige avond.

[youtube url=”https://staging2.youtube.com/embed/2FOuCxvH5hQ”]
Foto’s en video: Harrie Huisman

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.