avond over voedselcooperatie in het holstohus

Estella Franssen van De Ulebelt en Anouk de Leeuw van Alles zelf maken hebben een initiatief opgezet om voedselcoöperaties te helpen starten in Salland. Een voedselcoöperatie is niet meer dan een afspraak met een groepje mensen uit de buurt, om samen in te kopen bij een lokale boer. Bestellingen, logistiek en distributie houd je in eigen hand en regel je onderling. Dat hoeft niet ingewikkelder te zijn dan af en toe een ritje naar Lettele voor een achterbak vol verse piepers, die vervolgens vanuit iemands garage worden uitgedeeld aan iedereen die besteld heeft. Heerlijk eten, voor de laagst mogelijke prijs en toch een eerlijk inkomen voor de boer! Maar hoe regel je dat? En wat levert het op?

Dit soort coöperaties zijn elders in het land al heel succesvol. Maar de start hangt wel af van óf een boer óf een groepje consumenten die het initiatief neemt en in Salland is dat nog weinig aan de orde. Misschien wil jij dit ook, maar weet je niet waar je moet beginnen. De Ulebelt helpt je graag op weg.

Deze avond staat in het teken van de praktische kant van het opzetten van een voedselcoöperatie: welke afspraken maak je met elkaar, hoe kun je beginnen, en wat is er eigenlijk te koop in onze regio, buiten de supermarkten om? En hoe smaakt dat? Er wordt zeker ook geproefd!

Dit project komt tot stand dankzij steun van het Rabobank Coöperatiefonds en de Provincie Overijssel.

De bijeenkomsten starten om half acht en duren tot half tien. De entree is €1. Graag vooraf aanmelden via e.franssen@ulebelt.nl 

Vragen? Neem contact op met Estella Franssen via e.franssen@ulebelt.nl. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.