andre kruiper weer thuis na uitputtende behandeling in moskou

André begon medio februari met de speciale behandeling, die slechts op enkele plekken op de wereld wordt uitgevoerd. Via een crowdfundactie wist hij bijna 90.000 euro bij elkaar te sparen om de reis en de behandeling te bekostigen.

Lange herstelperiode
Precies een maand na het begin van de behandeling werd André gisteren uit het Russische ziekenhuis ontslagen. Nu is een periode aangebroken om aan te sterken. Dit is een lange periode: in ieder geval maanden tot een jaar.

Kruiper noemt zijn lichaam momenteel ‘uitgeput en zwak’. “Thuis is alles geregeld om de komende periode zo veilig mogelijk mijn immuunsysteem op te bouwen. Bacteriën en infecties moeten vermeden worden.”

Nieuwe (strenge) regels
De thuiskomst gaat dan ook gepaard met nieuwe ‘regels’. Zo was bij zijn onthaal al te zien dat André een mondkapje draagt, maar is ook zijn leefruimte gedesinfecteerd. Hij mag daarnaast geen bezoek ontvangen en krijgt speciaal eten. Een bloemetje sturen om hem sterkte te wensen is ook geen goed idee; hij mag geen bloemen in huis, net als huisdieren.

“Ik heb er alles voor over om de voorwaarden van de stamcelbehandeling volledig in acht te nemen”, zegt de Heetenaar over de regels. Samen met zijn vrouw en hun twee kinderen hoopt hij dat door de stamcelbehandeling de ziekte kan worden gestopt. “Stilstand is vooruitgang.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.