ab uit heeten schuift damstenen al halve eeuw over het bord

Als geboren Heetenaar begon Ab in 1967 op 16-jarige leeftijd bij de Deventer Damclub (DDC). Toen hij vervolgens naar Vroomshoop verhuisde, werd hij daar lid van de plaatselijke damclub.

Oprichter DamRa
Vervolgens verhuisde Steenbergen naar Raalte en sloot zich weer aan bij de DDC. In 1985 vond hij het echter tijd om in zijn eigen woonplaats een damclub op te richten. Samen met vier andere liefhebbers begon hij DamRa, waarvan hij nu dus 32 jaar lid is.

Clubkampioen
In die 32 jaar werd Ab maar liefst zeven keer clubkampioen, dit seizoen is hij hard op weg daar een titel bij te spelen. Ook bestuurlijk heeft hij zijn steentje bijgedragen. Zo was hij een aantal jaren voorzitter van DamRa en van de PODB, de Overijsselse dambond. Ook nam hij zitting in de bondsraad van de KNDB.

Verder was de jubilaris initiatiefnemer van het team TDT Salland, een combinatieteam van DamRa en DDC. Dit team werd afgelopen jaar nog vierde in de tweede klasse B van de KNDB. Ook stak hij veel energie in de jeugdopleiding van de Raalter damclub en geeft hij nog af en toe training aan de senioren.

Damvriend
De oorkonde die hoort bij het 50-jarig jubileum werd maandag tijdens de clubavond van DamRa uitgereikt door Rob Hendriks, de voorzitter van DDC en al bijna 50 jaar een damvriend van Ab. Rob was speciaal voor deze gelegenheid naar Raalte gekomen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.