zo ziet gratis parkeren in raalte er vanaf 3 april uit

Het Raalter college heeft het definitieve plan voor het nieuwe parkeren vastgesteld. Bijgevoegd kaartje geeft aan waar op welke manier geparkeerd mag worden. Belangrijk is dat er verschillende blauwe zones komen variërend van een half, twee en drie uur. Daarnaast komen er diverse plekken waar vrij parkeren is toegestaan.

Het conceptplan lag half januari twee weken ter inzage. Naar aanleiding van de twintig ingediende reacties is het plan op één detailpunt aangepast: in de Brugstraat is bij twee parkeervakken de maximale tijdsduur in de blauwe zone teruggebracht van drie uur naar een half uur.

Verhuur parkeergarage
In de parkeergarage in het centrum van Raalte is het mogelijk om een vaste parkeerplek te huren voor 250 euro per jaar. Hiervoor zijn in eerste instantie 26 plekken beschikbaar. Bewoners van de bovengelegen appartementen behouden hun eigen parkeerplek. De overige plekken worden onderdeel van de blauwe zone. Meer informatie hierover staat vanaf half maart op de website van de gemeente Raalte.

RTP-kaart
Vanaf 3 april wordt de RTP-kaart in Raalte overbodig. De gemeente verzoekt eigenaren van deze kaarten om het tegoed voor 3 april 2017 op te maken. Mocht dit niet lukken, dan biedt de gemeente de mogelijkheid om het tegoed op de kaart terug te betalen. Hiervoor kunnen RTP-kaart bezitters zich vanaf 3 april tot 1 juni 2017 melden op het gemeentehuis.

Het nieuwe parkeerbeleid moet volgens de bedenkers een economische impuls geven aan het centrum van Raalte. Wethouder Jacques van Loevezijn benadrukt nogmaals dat hij blij is met de nauwe samenwerking met de Raalter ondernemers.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.