zijne hofman voorleeskampioen olst wijhe

Dit jaar kozen de elf kandidaten voor verschillende soorten boeken. Spannend, grappig, aangrijpend, informatief: het kwam allemaal aan bod in de fragmenten die werden voorgelezen in de Bibliotheek in Olst. Het werd spannend omdat het niveau van de voorlezers zo hoog was. Elk van de elf kandidaten was al kampioen geworden op de eigen school en dat was te merken.

De jury, bestaande uit Ellis Lugtenberg (raadslid gemeente Olst-Wijhe), Alette Swarte (docent Capellenborg) en Moniek Bos (Bibliotheek Deventer), hadden al vrij snel een top drie in gedachten waaruit gekozen moest worden. Aan de hand van de criteria die landelijk zijn aangelegd voor de voorleeswedstrijd zoals stemgebruik, tempo en contact met het publiek was hun conclusie dat Zijne Hofman, de beste was van allemaal. Stijn Brandsma kreeg een eervolle tweede vermelding en Atisha Schouten werd derde.

Door naar de volgende ronde
Zijne Hofman mag de Voorleeswisselbeker meenemen naar de Matzer in Wijhe en daar een jaar laten staan tot de volgende voorleeswedstrijd. Op 1 maart vertegenwoordigt Zijne Hofman de gemeente Olst-Wijhe in de regionale ronde die in het Holstohus in Olst gehouden zal worden. Daarna volgt op 12 april, de provinciale finale in Nijverdal. De landelijke finale zal in mei in Utrecht plaats vinden.

De avond in Olst was overigens extra speciaal omdat Rita Glas van de Bibliotheek Salland deze voorleeswedstrijd in Olst voor de veertigste
 keer organiseerde. Dit is helaas ook direct haar laatste keer als organisator van de wedstrijd. Uiteraard gaat de Voorleeswedstrijd gewoon door, maar onder de regie van een andere collega.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.