von martels over weinig slaap en een felle pvver

Von Martels probeert met voorkeursstemmen als agrariër een plek in de Tweede Kamer te krijgen. Hij is te spreken over de huidige gang van zaken wat betreft de campagne. “De campagne gaat goed, het loopt lekker. Ik heb veel positieve reacties gehad en ben samen met het campagneteam goed tevreden.”

Zo werd maandagavond een ‘Landbouwavond’ door het CDA gehouden in de Hongeige Wolf in Hardenberg. Jaco Geurts (landbouwwoordvoerder CDA Tweede Kamer), Annie Schreijer (Europarlementariër CDA) en Ben Haarman (voorzitter LTO Noord regio Oost) waren ook aanwezig. “Er was een grote groep aanwezig”, blikt Von Martels terug. “En ik heb mijn zegje goed kunnen doen.”

Weinig slaap
Een half uur naar middennacht was hij pas thuis. “De volgende morgen ging om vijf uur de wekker weer, want ik ben natuurlijk ook gewoon voltijd wethouder en dat mag er niet onder lijden. Het inlezen van stukken en doornemen van dossiers kost tijd en die job is mijn eerste prioriteit. Het is maar goed dat de campagne maar een week of vijf duurt.”

In de laatste weken staat er nog het nodige op het programma. “We hebben nog een paar leuke acties ingepland. Ja, het komt helemaal goed. Ik heb er vertrouwen in.”

Toch is het niet alleen maar lof dat Von Martels tot zich kan nemen. Op Twitter bijvoorbeeld, reageerde PVV’er Dion Graus venijnig op een bericht van de Dalfsenaar. In een tweet uitte Von Martels zijn ongenoegen over het feit dat de PVV haar deelname aan het grote Veeteelt-melkstaldebat had teruggetrokken.

Dion Graus
“Alweer een debat waar de PVV niet thuis geeft”, stelde Von Martels, gevold door: “
Kans om met te debatteren verkeken!” Graus reageerde met: “Stop met het verspreiden van onzin! Ik debatteer al 10 jaar enkel daar waar het hoort: in Staten-Generaal!”

Von Martels vroeg zich openlijk af of Kamerleden zich niet ook moeten verdiepen in wat er in de sector speelt. Dit debat biedt volgens hem die kans. Graus bleef fel: “Wat een valse aantijging weer… ga aan het werk man!”

Maurits zegt verrast te zijn over de toon van de PVV’er. “Ik hoop dan ook dat hij van gedachten verandert en alsnog besluit om het gesprek aan te gaan.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.