veiliger maken n35 gaat volgende fase in

De voorbereidingen voor aanpassing van de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal gaan een nieuwe fase in. Er is subsidie aangevraagd voor kavelruil. Dat is nodig om minder landbouwvoertuigen de weg over te laten steken, wat de verkeersveiligheid op de N35 bevordert. Dat meldt RTV Oost.

De daadwerkelijke kavelruil wordt pas opgestart als zeker is dat de subsidie wordt verleend. Dit jaar wordt hierover een besluit verwacht. De afgelopen periode zijn meerdere bijeenkomsten geweest en de komende maanden worden die per deeltraject opnieuw gehouden. Volgens Rijkswaterstaat is goed geluisterd op de meepraatsessies.

Oorspronkelijke maatregel aangepast
Voor de meeste knelpunten is de oorspronkelijke maatregel gewijzigd of helemaal vervangen door een andere maatregel. De bestuurders hebben in december besloten om voor elk knelpunt één maatregel uit te werken. Uitzondering hierop zijn de deeltrajecten ten oosten en ten westen van Mariënheem.

Mariënheem
Vanwege de complexe situatie rond Mariënheem worden daar voor elk knelpunt twee maatregelen uitgewerkt. Op basis van deze nadere uitwerking wordt duidelijk of er voldoende budget is om alle maatregelen uit te voeren.

Kruispunt Bos
De laagst geprioriteerde maatregelen kunnen mogelijk afvallen. Voor de maatregel bij knooppunt Raalte (kruispunt Bos), een ongelijkvloerse kruising, hebben de provincie Overijssel en de gemeente Raalte een ontwerp gemaakt.

Over de verdere uitwerking hiervan is overleg tussen provincie, gemeente Raalte en het Rijk. De maatregel bij Nijverdal werkt de gemeente Hellendoorn zelf uit.

Hoe verder?
De komende maanden worden opnieuw bijeenkomsten per deeltraject georganiseerd. De belanghebbenden krijgen daar informatie over de nieuwe maatregelen en over wat er met hun inbreng is gedaan. Na het doorlopen van de benodigde procedures gaan de eerste maatregelen in 2018 in uitvoering.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.