vaccinaties ggd ijsselland in hooiberg en leeren lampe

Als kinderen 9 jaar oud zijn (geboren in 2008) krijgen ze twee vaccinaties. De DTP-vaccinatie biedt bescherming tegen de ziektes difterie, tetanus en polio; de BMR-vaccinatie tegen bof, mazelen en rodehond. In het jaar dat meisjes 12 jaar worden (geboren in 2004), krijgen ze twee keer een uitnodiging voor de HPV-vaccinatie tegen baarmoederhalskanker. De tweede uitnodiging is voor september 2017. Ouders krijgen hierover twee weken voor de vaccinatiedatum een oproepkaart van het RIVM en ontvangen een uitnodiging van GGD IJsselland.

De organisatie van het vaccineren is strak, waardoor kinderen en hun ouders maar kort hoeven te wachten. Maar soms is er extra aandacht nodig. Bijvoorbeeld als er een administratieve vraag is, als mensen een andere taal spreken of als een kind angstig is. Voor vragen is er een telefonisch spreekuur: elke woensdag van 9.00 tot 12.00 uur, via 038-4281625. Zie verder staging2.ggdijsselland.nl. Daar staat ook informatie over mogelijke bijwerkingen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.