uitkijktoren een blijvend hoogtepunt van luttenberg 700

Vol enthousiasme is de werkgroep  bezig met de keuze van de locatie. We hebben nu drie plekken als mogelijkheid, waarbij onze voorkeur gaat naar de plek waar voorheen al eerder een uitkijktorentje of jachthut heeft gestaan, namelijk naast het bankje dat langs het wandelpad staat, boven op de berg. We hebben al met metaaldetectoren gezocht naar de oude locatie, met als resultaat enige voorwerpen die de oude locatie verraadden – kogelhulzen, een staalanker, bouten en moeren.

Waar het ons aan ontbreekt: heeft iemand foto’s van een uitkijktoren op de berg? Van vele kanten hebben we getuigenissen over het bestaan van de uitkijktoren, maar over het toegepaste materiaal hebben we tegenstrijdige berichten en mede daarom zouden foto’s zeer verhelderend werken.

De locatiekeuze, mede bepaald door de eigenaar van de Luttenberg, Landschap Overijssel,  zal vervolgens bepalen hoe hoog de toren zal worden en hoe deze er uit gaat zien. Met uitzicht naar de andere stuwwallen in de omgeving, namelijk de Sallandse Heuvelrug en de Lemelerberg, zal de Luttenberg het middelpunt worden van de Sallandse heuvels! Onze uitkijktoren, niet alleen middelpunt, maar ook het hoog(s)tepunt van Luttenberg 700!

Voor vragen en het sturen van foto’s van de oude uitkijktoren:

Arend-Jan Koning: info@ajkarchitecten.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.