toon ik word oud

Als je dol op post bent moet je raadslid worden. Want er komt wat binnen op T.Schuiling@Olst-Wijhe.nl, zo kan ik u vertellen. 25 mailtjes per week is geen uitzondering. De helft heeft direct te maken met mijn werk als raadslid. Functionele mail, zeg maar. De andere helft wordt gevormd door een baaierd aan nieuwsbrieven, uitnodigingen voor symposia, congressen, feesten en partijen en verzoeken om vragenlijsten in te vullen.

Dit deel van de mail laat ik doorgaans voor wat het is. Eén berichtje trok echter mijn bijzondere aandacht. En die kwam van de regionale krant de Stentor. Die wil ik met u delen.

“Voor een artikel willen wij u enkele vragen stellen over de nazit van de gemeenteraadsvergaderingen”, zo meldt de krant. “Dit naar aanleiding van een discussie in het Belgische parlement over het gratis drinken van bier en wijn tijdens en na vergaderingen. Of ik aan de nazit mee doe, wat het doel daarvan is, of de drankjes gratis moeten blijven. En of ik eventueel bereid ben om de drankjes te betalen. Graag voor zondag antwoord”.

Net als de politiek is de Stentor de voeling met de straat een beetje kwijt. En net als de politiek probeert Stentor het terrein terug te winnen. Dat is hartstikke lastig, dat is zoeken. Maar een onderzoek naar de nazit? Er is niks mis met effectbejag en van beetje stemmingmakerij ben ik zelf ook niet vies. Maar deze vragen pffffff, zegt u het maar. Ietwat gemakkelijk, toch?

Even speelde ik met de gedachte om de Stentor maar gewoon op de wenken te bedienen. Als je het wilt hebben, dan kun je het krijgen. Om te antwoorden dat ik na de raadsvergadering tenminste 15 biertjes achter over sla om daarna zwalkend naar huis te fietsen. Doel van de nazit? “Wat denk je zelf, gewoon zuipen natuurlijk”. Daarvoor betalen?  “Hallo, ik word maandelijks met een fooi van € 588,61 bruto afgescheept. En dan ook nog je eigen drank moeten betalen. Pleur op om met de minister president te spreken”.

Ik heb het niet gedaan en gewoon braaf naar waarheid geantwoord. Geschreven dat ik na afloop van de raadsvergadering 1 soms 2 drankjes drink. Tenminste als het niet te laat is. Dat de nazit best een functie heeft. Even na praten, even stoom afblazen. Dat de raadsborrel de Olst-Wijhese gemeenschap op jaarbasis in totaal € 300 kost en dat die kosten best met mijn raadsvergoeding verrekend mogen worden.

Ik word oud.

Toon Schuiling

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.