tivoli wordt weer familieaangelegenheid

Natuurlijk neemt Willemien met gemengde gevoelens afscheid. Ja, ze zal Taveerne Tivoli, de horecalocatie waar ze acht jaar lang de scepter over zwaaide, missen, maar aan de andere kant is het ook goed zo. “Het waren pittige jaren. Lange werkweken. Ik heb al jaren last van mijn gezondheid. Ook toen ik hier begon al. Maar de laatste jaren werd het alleen maar lastiger. Gelukkig kon ik rekenen op mijn fantastische team. Toen ik hier begon, had ik voor mezelf een maximum gesteld van vijf jaar. Maar ja, een geschikte overnamekandidaat vinden, was lastig.”

Taveerne Tivoli stal jaren geleden haar hart. Ze maakte, voordat ze zaak overnam, deel uit van een clubje mensen dat er muziekavonden organiseerde. Dat bleef ze ook doen nadat ze Taveerne Tivoli had overgenomen. “Muziek en ik horen bij elkaar”, zegt ze. Het waren jaren met vallen en opstaan. De crisis maakte het er niet gemakkelijker op. “Toch hadden we de eerste jaren een opgaande lijn. De laatste jaren is die wat gestagneerd. Dat kwam ook door mijn gebrek aan energie.”

Afscheidsborrel

Wat ze nu gaat doen, ze is 62, weet ze nog niet. “Ik loop bij een levensloopcoach. Ik heb een heel pakket aan opleidingen in het therapeutische circuit. Ik denk dat ik daarmee wat ga doen. Het is spannend, maar ook uitdagend.”

De hoogtepunten? “Toch de band die je opbouwt met de vaste gasten. Het enthousiasme van de mensen die hier over de vloer kwamen. En ik heb hier een team waar ik heel close mee ben. We delen alles met elkaar.”

Willemien houdt op zondag 19 februari een afscheidsborrel voor regelmatige gasten, vrienden en bekenden en zakelijke relaties. De borrel duurt van 14.30 tot 16.30 uur. De oude consumptiemunten blijven geldig tot en met 25 februari. “Ik hoop dat het Eva en Rienk hier goed gaat”, besluit ze.

Amsterdam

Eva en Rienk groeiden allebei op in Zwolle. Ze zaten als kind al naast elkaar in de schoolbanken. Daaruit vloeide een relatie voort. Eva is natuurlijk geen onbekende van het Tivoli-complex. Ze hielp haar vader in de eerste drie jaar mee met het vormgeven en in de markt zetten van het museum en Tivoli. “Maar ik was er nog niet aan toe om me te settelen”, zegt ze. “Dus ben ik gaan zeven maanden gaan reizen en daarna kwam ik in Amsterdam terecht. Daar heb ik alleen maar baantjes in de horeca gehad. Momenteel ben ik manager bij barbecuerestaurant Graceland.” Al snel voegde Rienk zich weer bij haar. Hij werkt als theatertechnicus en websitebouwer. Zo’n anderhalf jaar geleden kreeg het stel een kind. Zoon Hank. Maar toch, een echte klik met Amsterdam was er nooit. Helemaal niet wat betreft Rienk. “Gelukkig krijgt onze zoon nu geen Amsterdams accent”, merkt hij droogjes op. Dat hoofdstedelijke hipstersfeertje (“quinoa op een bedje van andijvie”), hij had er niks mee. Toen het stel hoorde dat Tivoli in de verkoop stond, begon het bij hun beiden te kriebelen en besloten ze na een week tobben om de knoop door te hakken en een bod te doen. Met succes. “Terug naar het oosten, waar de mensen echt zijn”, stelt Rienk.

Plannen

In eerste instantie willen ze Taveerne Tivoli voortzetten in de lijn van Willemien. Als restaurant, als locatie voor feesten, partijen en vergaderingen en als podium voor muziekavonden. “Daar zijn we zelf en onze vrienden ook van. Country, rock-a-billy, dat werk. De vaste gasten hoeven echt niet bang te zijn dat we er een discotheek van maken.”

Het wordt nog flink aanpoten, want Eva’s contract bij haar huidige werkgever loopt nog door tot eind februari. Als ze eenmaal in Raalte gesetteld zijn zal er mogelijk een kleine conceptwijziging volgen. “We hebben plannen, maar die houden we nu nog even voor ons. We gaan hier in elk geval met een positieve insteek aan de slag. Eerlijke producten voor een eerlijke prijs. We hebben er heel veel zin in. Het moet hier een laagdrempelige plek blijven voor iedereen. Een oma met haar kleinkinderen, maar ook een motorrijder; alles door elkaar.” Eva is in elk geval blij dat ze weer terug komt op de voor haar zo vertrouwde grond. “Het wordt hier weer een echte familieaangelegenheid.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.