the red devils komen naar ribs and blues

Exact 25 jaar na het uitkomen van het legendarische blues album King King gaan de ‘original members‘ van The Red Devils weer toeren. En ze doen dus Raalte aan. Gitarist Paul ‘The Kid’ Size, bassist Jonny Ray Bartel en drummer Bill Bateman staan op 1e Pinksterdag in het dorp op de planken met gitarist Mike Flanigin (o.a. Billy Gibbons band). Op mondharmonica en zang zal Big Pete de rol van wijlen Lester Butler op zich nemen.

Red Devils frontman Lester Butler stierf in 1998 op 38 jarige leeftijd. Hij was een van de meest invloedrijke mondharmonicaspelers van de laatste decennia. Zijn rauwe en furieuze stijl van spelen met The Red Devils heeft grote invloed gehad op talloze bluesrock bands in de hele wereld. Zijn prominente plaats wordt waardig ingenomen door onze landgenoot Pieter van der Pluym alias Big Pete !

Het bejubelde bluesalbum King King van The Red Devils was in 1992 een sensatie en maakte de band in een klap wereldberoemd met krakende blues die zelfs vijfentwintig jaar na dato nog bloedt, scheurt, jankt en schroeit.

De ongepolijste opnames van maandagavond sessies, in de gelijknamige club in Los Angeles, maakten diepe indruk. Mick Jagger was een groot fan en dook meteen met de band de studio in en ook Johnny Cash liet zich door The Red Devils begeleiden.

The Red Devils speelden in 1993 nog op Pinkpop en deden in juni 1993 hun laatste optreden in de King King club. In 1994 werd de groep officieus ontbonden.

Volgende week maakt de organisatie van Ribs & Blues de resterende namen bekend. Alle informatie over Ribs & Blues 2017 is te vinden op staging2.ribsenblues.nl

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.