techniek academie start nieuwe cursus bij sc overwetering

Bij de lessen staat talentontwikkeling en plezier centraal en wordt getraind in trainingsgroepen afhankelijk van leeftijd en mogelijkheden. De Techniek Academie biedt kinderen de mogelijkheid om zich met deze trainingen verder te ontwikkelen op het gebied van techniek en coördinatie. Juist in deze leeftijd leren de kinderen het snelst. De enige voorwaarden waaraan je moet voldoen om mee te kunnen doen zijn: inzet en enthousiasme!

Smartgoals en Mini Soccerball
Bij de voetbalschool wordt gebruik gemaakt van de modernste leermethoden. Zo beschikt de organisatie onder andere over Smartgoals. Elektronische goals die ook gebruikt worden door bijvoorbeeld Ajax, PSV en Schalke 04. Smart Goals is het innovatieve hulpmiddel van dit moment om leuke voetbal oefeningen te creëren. Vaardigheden als anticiperen, snel schakelen, veld inzicht, reactiesnelheid, hoge balcirculatie, motoriek en effectieve communiceren worden hierbij getraind.

Dit alles op zeer uitdagende wijze waarbij de spelers ontzettend veel plezier aan beleven. De Smart Goals zijn goaltjes die licht kunnen geven. Dit gebeurt willekeurig. Deze SmartGoals passen precies binnen de Visie en Missie die de Techniek Academie van SC Overwetering heeft met haar opleiding; individuele ontwikkeling, waarbij de trainingen uitdagend en op niveau worden aangereikt met plezier voor iedere speler.

Ook wordt er getraind met de Mini Soccerball. Deze kleine bal aan een touwtje zorgt ervoor dat iedere speler ontzettend veel balcontacten heeft en zijn techniek met sprongen verbetert. Daarnaast zijn er natuurlijk loopladders en veel andere materialen, waardoor de trainingen erg leuk en afwisselend zijn.

Wanneer
Er wordt op vrijdagmiddag tussen 16.15 – 17.30 getraind in kleine groepjes op het kunstgrasveld van SC Overwetering in Olst. Ieder seizoen worden twee modules van tien trainingen aangeboden. Eén module in de periode september-november en één module in periode maart-juni. De volgende module start op vrijdag 17 maart. Er kunnen 40 kinderen meedoen. Maar liefst zes selectietrainers staan de 40 kinderen terzijde bij hun training.

Kosten
De Techniek Academie vindt het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid krijgt zich te ontwikkelen. Om de deelname voor iedereen mogelijk te maken, bedragen de kosten daarom slechts €25,00 per module van tien lessen. De overige kosten neemt SC Overwetering voor zijn rekening. Iedereen mag meedoen. Je hoeft dus geen lid te zijn van SC Overwetering. Ook kinderen van andere verenigingen zijn van harte welkom. De deelnemers komen dan ook niet alleen uit Olst, maar ook uit bijvoorbeeld Wijhe, Broekland, Wesepe, Diepenveen, Deventer, Heino, Nieuw Heeten.

Ben je enthousiast geworden en wil je ook een betere voetballer worden door deelnemen aan de Techniek Academie? Dan kun je je hier opgeven. Neem voor meer informatie contact op met Erik Koudijs via voetbalacademie@overwetering.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.