Home / archiefcentraal / stuwzangers beleefden fantastische middag in heino

stuwzangers beleefden fantastische middag in heino

“Het werd een fantastische muzikale middag o.l.v. Flip Jonkman uit Heino. Jan de Mink – ook uit Heino – verzorgde het geluid en het koor ‘de Stuwzangers’ uit Vilsteren werd ondersteund door 5 eigen muzikanten op accordeon, gitaar en drums.

De Stuwzangers met hun begeleiding waren duidelijk op dreef. Het spatte er van af! Na het ‘Stuwzangerslied’ zat de stemming er gelijk behoorlijk in. Het nieuwe nummer ‘Capitano, Capitano’ deed het uitstekend. En de shanty ‘He Kapitein’ werd na diverse coupletten uitbundig meegezongen. En de natuurlijke bewegingen zoals op een groot schip waren er gelijk.

Solisten waren er in ‘The Fields of Athenry’ (Herman v. Til), ‘Sterrenhemel van Hawaï’ (Andries Lafaille) en ‘Das Wohnboot’ (Bob Boerdam). Tijdens ‘Rhein und Trinklieder Medley’ ontstond spontaan een polonaise. De volgende maand wordt door de Stuwzangers hard gewerkt aan de 3e CD. Op 21 april moet deze dan klaar zijn want dan vertrekt het koor samen met de Ambachtsgroep Salland naar het ‘Tulpenfest’ in Potsdam. Enkele Duitstalige nummers werden nu reeds met veel overtuiging en uitstraling gebracht.”

Lees ook

Gratis cursus Kennismaken met Mindfulness

OLST/WIJHE – Impluz biedt vanaf maandag 31 januari de gratis cursus ‘kennismaken met Mindfulness’ aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.