sprokkelaars beginnen carnaval groots

Na deze geslaagde middag was het moment daar voor de grote raad.

In de opbouw naar de grote ontknoping van de avond wisten spreekstalmeesters Niels Schrijver en Pettrik Neppelenbroek het publiek te vermaken met hun humoristische presentatie.

De Sprokkelaars vieren dit jaar hun 55-jarig jubileum. Naast deze mijlpaal mochten nog 4 personen zich op het podium melden. Kim Eilert-Schrijver, Marcel Nijman en Wilfred Waaijerink werden in de gehuldigd en in de bloemetjes gezet voor hun 11-jarig jubileum binnen de verening. Daarnaast kreeg Michel Reimink een onderscheiding omdat hij al 22 jaar uitbater is van de huidige Residentie van de Sprokkelaars.

Sprokkelaar van het Jaar
Een jaarlijks terugkerend onderdeel van de Gala avond is de bekendmaking van de Sprokkelaar van het Jaar. Deze eretitel wordt uitgereikt aan een persoon die zich op wat voor manier dan ook in zet voor de Sprokkelaars of het Sprokkeldorp. Martin Zwakenberg, de huisfotograaf van de Sprokkelaars, mag zich Sprokkelaar van het jaar 2017 noemen.

Het afscheid van Prins Ronnie de Eerste
Om de scepter in een nieuwe hand te krijgen moet de oude hand het afgeven. Prins Ronnie de Eerste werd door alle gasten in Residentie Reimink nogmaals op handen gedragen. Zijn manier van regeren in de afgelopen Carnavalseditie 2016 werd uiterst op prijs gesteld, het hartverwarmende en overweldigende applaus maakte dit overduidelijk. De buren van Prins Ronnie zorgden voor een ludieke en humoristische aftocht die zelfs voor de Duitse delegatie te volgen was.

De ontknoping

En dan is het zover. Het moment waarop iedereen heeft gewacht en waar de avond eigenlijk om draaide; de bekendmaking van de Prins der Sprokkelaars 2017. Aan de hand van een ludiek filmpje met creatieve vragen kwam de nieuwe Prins tevoorschijn. Prins Floris de 55ste (Niels Schrijver) zal de scepter zwaaien over het Sprokkeldorp tijdens carnaval 2017. De naam Floris verwijst naar de allereerste Prins van de Sprokkelaars (Jo Tielbeke) en naar de zoon van Niels.

Nadat de Prins bekend was, werd het nodig tijd voor wat beweging.

The Euro’s met hun gevoel voor het juiste nummer kregen de hele zaal mee in hun enthousiasme. Tussen de optredens door draaide Party DJ Marcel de juiste plaatjes om het publiek warm te draaien voor carnaval. Natuurlijk kon het optreden van De Sprokkelaars met hun Sprokkellied 5.5 niet ontbreken. Een fantastisch nummer welke we nog vaak zullen horen dit carnavalsjaar.

U merkt het: Carnavalsvereniging de Sprokkelaars is helemaal  klaar voor Carnaval. Samen met Prins Len de eerste en Prins Floris de 55ste nodigen zij U uit voor 5 dagen Carnaval in Residentie Reimink. Met een bomvol en veelzijdig programma is er voor ieder wat wils!

staging2.Sprokkelaars.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.