sportactiviteiten voor leerlingen speciaal onderwijs in raalte

Voor kinderen van ongeveer vier jaar tot een jaar of zeventien gaan R.G.V. Kwiek én de Zonnehof een sport- en spelprogramma aanbieden. Doel daarvan is het bieden van een veilige sportomgeving voor kinderen uit het speciaal onderwijs. R.G.V. Kwiek neemt de organisatie van het sportonderdeel op zich en De Zonnehof zorgt voor een gezonde lunch én de locatie.

Eigenwaarde
Sporten is gezond en leuk, levert sociale contacten op en is goed voor je eigenwaarde. Maar voor leerlingen uit het passend en speciaal onderwijs is het soms best moeilijk om de juiste sport te vinden. Wat vinden ze leuk? En is er dan een vereniging waar ze terecht kunnen? Sport Actief Raalte kan dan helpen.

“We beginnen met een pilot van 13 keer”, legt Kees van Hoof (regiocoach Salland Actief) uit. “We bieden niet alleen een uur sport en spel, maar daaraan voorafgaand ook een gezonde lunch in het restaurant van de Zonnehof. Leerlingen kunnen dan meteen vanuit school daar naar toe. Bij voldoende belangstelling wordt de pilot omgezet in een definitief programma. Overigens mag je ook alleen aan het sportdeel meedoen.”

Welke sport past bij jou?
Tijdens Sport Actief Raalte worden verschillende sporten aangeboden en krijgen de deelnemers de kans om die uit te proberen. “We hopen dat ze een sport vinden die bij ze past en gaan dan helpen bij het zoeken naar een vereniging waar ze kunnen sporten. Want het uiteindelijke doel is dat ze sporten zo leuk gaan vinden dat ze het blijven doen”, aldus Kees. Wat niet wil zeggen dat ze dan niet meer naar Sport Actief mogen! “Nee, natuurlijk niet”, lacht Kees. “Daar is iedereen altijd welkom om gezellig samen te komen sporten.”

Aftrap
Wethouder Gosse Hiemstra is woensdag 15 februari aanwezig bij de aftrap. Hij luncht gezellig mee met de deelnemers en geeft om 13.00 uur het startschot voor het sporten. Wil je meer weten over Sport Actief Raalte? Kijk dan op staging2.rgvkwiekraalte.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.