Home / archiefcentraal / sallandse bijenvereniging start weer met opleidingen

sallandse bijenvereniging start weer met opleidingen

Het seizoen van de Sallandse Bijenvereniging Sint Imelda start op 14 maart met een kennismakingscursus. Tijdens deze cursus krijg je een indruk wat er komt kijken bij het houden van bijen. Gedurende twee avonden ontvang je informatie over het leven van de bij, wat er in de bijenkast gebeurt, de rol van de imker daarin en welke kennis en vaardigheid dat van je vraagt.

De kennismakingscursus wordt afgesloten met een praktijkbijeenkomst. Tijdens deze afsluitende bijeenkomst ga je daadwerkelijk ervaren hoe 50.000 bijen de werkzaamheden verdelen. Kortom, een interessante korte kennismakingscursus voor iedereen die belangstelling heeft voor de bij en haar leven

Basisopleiding Imkeren
Wil je meer dan alleen een kennismaking met de bij en haar leven, dan is het mogelijk aansluitend (begin april) deel te nemen aan de basisopleiding imkeren. Tijdens de basisopleiding leer je hoe het is om rechtstreeks in een bijenvolk aan het werk te gaan. Je leert begrijpen hoe het bijenvolk is georganiseerd, welke effecten de ingrepen in het volk kunnen hebben en wanneer ingrepen gewenst of ongewenst zijn. Alle voorkomende handelingen, waarbij een goede bijenzorg gewaarborgd is, passeren tijdens deze praktijkopleiding de revue.

Wil je meer weten of wil je direct opgeven voor één van de twee opleidingen? Ga dan naar www.imkersraalte.nl of stuur een mail naar Johan Wichink via johanwichink@hetnet.nl.

Lees ook

Wethouder Engberink afwezig door ziekte

OLST/WIJHE – Wethouder Herman Engberink van de gemeente Olst-Wijhe is de komende periode afwezig in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.