sallanders bedenken platform voor wendbaar werken

Sinds vorige week is de site staging2.ScrumRows.org online. Hier vind je praktische handvatten bij het toepassen van scrum in je organisatie. Pascal en Jasper zijn begonnen met drie checklists: rijtjes (rows) die je helpen om goed te scrummen.

Pascal: “In onze dagelijkse praktijk hebben we behoefte aan concrete en praktische handvatten. Die zijn we zelf gaan ontwikkelen. De lijstjes zijn als het ware door de jaren heen organisch ontstaan.” Jasper: “we dachten: als we onze lijstjes combineren, samen optimaliseren, publiceren en feedback ophalen van andere scrummers? Ja! Dan krijgen we nóg betere lijstjes. Zo is staging2.scrumrows.org ontstaan, vanuit onze eigen behoefte.”

Een half jaar lang kwamen de heren één ochtend per week bij elkaar. Ze werkten aan de lijstjes en leerden tegelijkertijd veel bij over scrum. Op de site vind je nu drie checklists. Jasper: “Simpel en praktisch, zoals je van Sallandse keerlties mag verwachten.” In iedere checklist zijn twee kolommen opgenomen. Een ‘relax’-kolom en een ‘take action’-kolom. Op basis van deze check kan je nagaan wat je volgende actie kan zijn. De lijsten zijn nog lang niet volledig. Bovendien moeten er nog lijsten komen met wat je kan doen als je in actie wilt komen. Daar hebben de heren hulp bij nodig.  

Pascal: “We zouden het geweldig vinden als ScrumRows.org uitgroeit tot een community van actieve scrummers die allemaal hun bijdrage leveren aan het optimaliseren van checklists en hulplists. Wij hebben de wijsheid ook niet in pacht, dus we hebben iedereen nodig. Jasper: “Onze boodschap is dan ook: doe mee. Het maakt niet uit hoe. Laten we er samen een geweldig platform van maken. De eerste stap is in ieder geval gezet. Nu gaan we samen verder.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.