route sallandse optocht gewijzigd

“Het blijkt elk jaar weer dat die bocht naar rechts op de Varkensmarkt moeilijk te nemen is. Ook de linkerbocht bij de Scapino is niet echt makkelijk. Door nu rechtdoor te gaan richting de Kerkstraat hopen we dat de hele optocht lekker soepel door loopt zonder dat er gaten vallen”, zo legt Jordi Lenselink, lid van de optochtcommissie van CV de Stöppelkaters uit. “Het heeft niet te maken met steeds grotere wagens, daarvoor zijn al jaar en dag maximum maten voor lengte, hoogte en breedte.”

Door de wijziging is de route nu ook wat korter. “Afgelopen jaren duurde het al snel 2,5 uur voordat de hele optocht door het centrum van het dorp was getrokken. Nu zal dat een kwartier of 20 minuten korter zijn, zo hopen we.”

In totaal zijn er 72 startnummers uit gegeven die zondagmiddag vertrekken vanaf de kruising Heesweg-Almelosestraat. “Inschrijven kan trouwens niet meer, deelnemers die lang gewacht hebben, die hebben helaas pech. We denken dat we zo een mooie optocht hebben, daarvoor hoef je niet door te groeien naar 80 of 85. Heino, Lemelerveld, Olst-Boskamp en Raalte zelf zijn weer hofleveranciers van wagens en deelnemers.”

Op de Heesweg kunnen de deelnemers zich net zoals andere jaren weer opstellen om dan om 13.00 uur van start te gaan. “Mooie plekken om te kijken zijn toch bij de diverse cafés maar ook bij De Zwaan, de Plas en de Markt. Maar ook op de Westdorplaan de Munstersestraat en de Brugstraat kun je goed naar het spektakel kijken, daar is het meestal net iets rustiger.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.