rick koffiedrinken bij mandemakers

‘Kan ik u ergens mee helpen of kijkt u graag eerst even rond?’ Het woordje ‘eerst’ geeft al aan dat ik vroeg of laat toch met Frits te maken zou krijgen. ‘Ik kijk graag eerst even rond’. Exact drie minuten werd ik met rust gelaten. Toen zei Frits dat de keuken die ik op dat moment bekeek pas drie dagen in de showroom staat. ‘Topkwaliteit. Heeft u zin in een kop koffie?’

Het begin van een tijdelijke vriendschap was daar. Tijdens de koffie, die overigens verrassend smaakvol was, maakte ik Frits wijs dat mijn vrouw en ik net verhuisd waren en de huidige keuken aan vervanging toe was. ‘Ons budget is maximaal twaalfduizend euro’. Het deed Frits zichtbaar goed dat ik al antwoord gaf op een vraag die nog niet eens gesteld was.
 
Onder het genot van een tweede kopje begon Frits te tekenen. De maten van onze keuken stonden binnen no-time in zijn computer. Ik legde uit waarom mijn vrouw er niet bij was, maar dat ik haar wensen prima kon vertalen. Met enkele grappen over en weer die tegen het vrouwonvriendelijke aanschuurden, groeide onze band. Frits wist het zeker: deze lange man gaat vandaag niet weg zonder handtekening.

Om half twee kwam ik thuis. Met twee zweetplekken onder mijn oksels en een vermoeide blik keek ik naar mijn vrouw, die alvast in haar eentje was gaan lunchen. “Waar ben je in godsnaam al die tijd geweest? Je ging om half tien de deur uit.” “Ik heb koffie gedronken bij Mandemakers”, zei ik en ik zag haar kijken naar de papieren in mijn hand.

Wordt vervolgd

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.