Home / archiefcentraal / raalte maakt werk van beleid om leegstand buitengebied tegen te gaan

raalte maakt werk van beleid om leegstand buitengebied tegen te gaan

In VAB Salland zitten vertegenwoordigers van LTO Salland, Flynth Adviseurs en Accountants, de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe en Hof van Twente, Hoogeboom Raalte, De Kabath Vastgoedbeschermer, Countus Accountants en Adviseurs, Olden Makelaars, Sprengenberg Vastgoed en de Provincie Overijssel. De werkgroep pleit onder andere voor de invoering van een schuur voor schuur-regeling (sloop op plek A ten behoeve van een ontwikkeling op plek B); versoepeling van regels voor hergebruik; versoepeling van de Rood voor Rood-regeling; de invoering van sloopsubsidie en verhandelbare sloopvouchers en meer communicatie over de mogelijkheden voor vrijgekomen gebouwen.

Maar voordat de ideeën worden vormgegeven in beleid wil de gemeente eerst met alle betrokkenen in gesprek komen. Binnenkort zal een themabijeenkomst over het onderwerp worden georganiseerd, waarbij iedereen welkom is om ook ideeën in te brengen. 

Lees ook

Lavorista arbeidsrecht advocatuur breidt uit in Salland

DEVENTER – Begin 2021 vestigde Lavorista arbeidsrecht advocatuur zich In Business Center L’Arc en Ciel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.