raalte maakt werk van beleid om leegstand buitengebied tegen te gaan

In VAB Salland zitten vertegenwoordigers van LTO Salland, Flynth Adviseurs en Accountants, de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe en Hof van Twente, Hoogeboom Raalte, De Kabath Vastgoedbeschermer, Countus Accountants en Adviseurs, Olden Makelaars, Sprengenberg Vastgoed en de Provincie Overijssel. De werkgroep pleit onder andere voor de invoering van een schuur voor schuur-regeling (sloop op plek A ten behoeve van een ontwikkeling op plek B); versoepeling van regels voor hergebruik; versoepeling van de Rood voor Rood-regeling; de invoering van sloopsubsidie en verhandelbare sloopvouchers en meer communicatie over de mogelijkheden voor vrijgekomen gebouwen.

Maar voordat de ideeën worden vormgegeven in beleid wil de gemeente eerst met alle betrokkenen in gesprek komen. Binnenkort zal een themabijeenkomst over het onderwerp worden georganiseerd, waarbij iedereen welkom is om ook ideeën in te brengen. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.