raalte geniet van voorwedstrijden nk rhonradturnen

De deelnemers kwamen vanuit zes verschillende verenigingen en turnden in niveaus 1, 2 en 3 om voldoende punten te kunnen behalen voor het Nederland Kampioenschap met de disciplines rechtuit/spiralen en sprong.

Wethouder Gosse Hiemstra opende de wedstrijddag, waarop de Raalter sporthal in de spotlights stond. Een eis voor landelijke wedstrijden is namelijk de harde toplaag en in Raalte is Tijenraan daarom erg geschikt; de vloer staat landelijk als een van de besten omschreven.

Jelle Nijhof
Vanuit GV Rats – de Rhönradvereniging uit Raalte – was er één deelnemer: Jelle Nijhof. Normaal turnt hij echter in niveau 4. Toch wilde hij zijn kans grijpen om voor eigen pulbiek zijn oefeningen te tonen en dus deed hij mee met de niveau 3-groep.

Jelle turnde zijn wedstrijd in een stijgende lijn. Met het onderdeel rechtuit had hij met een belangrijk onderdeel te veel vaart, waardoor hij even op de grond moest stappen. Dat kostte veel punten. Bij het spiralen ging het zoals verwacht. Jelle traint in de Berkte op een medium harde vloer, waardoor het spiralen op de wedstrijd lastiger is. Het laatste onderdeel was springen. Dit ging perfect. Hij landde de hoeksalto vanaf 2,50 meter hoogte perfect tot stand op de mat. Hiermee heeft hij een persoonlijk record behaald.

Jelle werd uiteindelijk vijfde van Nederland, behaalde niet de limiet voor het NK, maar is wel trots op zijn prestatie.

Ook de organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde dag, waarbij GV Rats nog extra werd bedankt voor het goede verloop en vriendelijke ontvangst.

Foto’s: Johan Wolff | staging2.johanwolff.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.