prorail waarschuwt stoere jongeren met filmpje uit raalte

Op de beelden is te zien hoe een jonge scholier de overweg op de N348 nog passerd nadat de bomen al dicht zijn. De beelden zijn weliswaar 2,5 jaar oud, maar kennelijk is de problematiek nog altijd actueel.

De boodschap van ProRail is helder: “Stoer doen voor je vriendjes bij een overweg? Levensgevaarlijk!”

Ieder ongeval is er voor ProRail één teveel. “Niet aan de regels houden bij overwegen is niet alleen levensgevaarlijk, maar heeft ook grote impact op machinisten, conducteurs, hulpverleners én omstanders. Daarnaast raakt het treinverkeer na een (bijna) ongeval soms urenlang ontregeld.”

Mortuarium
Ook de reacties onder de oproep van ProRail liegen er niet om. “Hele dikke boete of verplichte werkstage in een mortuarium. Eens kijken hoe ‘stoer’ ze dan nog zijn”, schrijft iemand. Een ander doet daar nog een schepje bovenop: “Totaal geen medelijden als die wordt gepakt door een trein, maar wel aan de machinist.”

De beelden die ProRail gebruikte vind je hier:
[youtube url=”https://staging2.youtube.com/embed/RRdhWXy4DEo”]

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.