poll tasers voor agenten

De tasers worden onder andere gebruikt tijdens horecadiensten in de Zwolse binnenstad. Ze moeten helpen bij lastige aanhoudingen waarbij de verdachte zich probeert te verzetten. De taser kan er dan voor zorgen dat de verdachte tijdelijk wordt verlamd.

Maar volgens Amnesty International is het gebruik van dit stroomstootwapen niet zonder risico’s. Vooral voor mensen die verward zijn, hartproblemen hebben of onder invloed zijn van alcohol of drugs. Toch zijn het juist de verwarde personen en mensen onder invloed die volgens de politie beter kunnen worden bestreden met de taser.

Een discussie waard dus. Daarom luidt onze stelling van deze week: ‘Agenten uitrusten met een taser is een goed plan’. Stemmen kan hier:

[poll id=165]

Houtkachels
Afgelopen week stond de poll in het teken van houtkachels. Mensen die in zo’n kachel stoken moeten strenger gecontroleerd worden, stelden we na een ingezonden brief hierover. Dit vonden onze stemmers:

Stokers van houtkachels moeten strenger worden gecontroleerd
Eens: 37,9%
Oneens: 62,1%

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.