pec zwolle wint uit bij sparta rotterdam

De eerste helft had Sparta het meeste balbezit, toch kreeg PEC Zwolle de grootste kanssen. Een schot van Bouy, die de tweede seizoenshelft weer gehuurd wordt van Juventus, werd echter gekeerd door Sparta-doelman Kortsmit. Niet veel later kreeg PEC een vrije trap op het randje van de zestien meter, maar wederom was het doelman en de paal die zorgden dat er met 0-0 gerust werd.

Kort na rust komt PEC Zwolle toch op voorsprong. Queensy Menig omspeelde doelman Kortsmit in de 51e minuut, waarna hij simpel kon afronden.

Een kleine tien minuten later slaat PEC Zwolle wederom toe. Ditmaal is het Nicolai Brock-Madsen.

In het restant van de wedstrijd is Sparta nog een aantal keer gevaarlijk, waaronder met een bal op de lat. Maar vlak voor tijd gooit PEC de wedstrijd definitief op slot. Debutant Erik Israelsson scoorde binnen een paar minuten na zijn invalbeurt.

In blessuretijd doet Sparta nog wel wat terug en wordt het alsnog spannend. Mathias Pogba scoort in blessuretijd nog twee doelpunten. Het blijft echter bij 2-3 en dus pakt PEC Zwolle drie hele belangrijke punten in de Eredivisie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.